Vad är Festuca?

December 30

Festuca, allmänt känd som vingel, är ett släkte som består av flera hundra arter av tuftade gräs som oftast finns i svala platser, liksom övergångszonen och i Kanada. Växter enligt detta släkte kategoriseras som höga fescues eller fina, korta transporter. Några av de kortare fescue arterna kallas tugga vingel, krypande röda, och får vingel. De höga gräs anses idealisk för utfodring boskap, medan de fina gräs används ofta som gräsmatta gräs.

Festuca växter är toleranta mot torka och kan förekomma även i områden som ofta anses för varmt eller för kallt för både varma och kalla typer av gräs. Trots att det finns hundratals sorter, gräs i Festuca släktet aktien tre dominerande egenskaper: skugga tolerans, motstånds torka, och bor grönt året runt under normala förhållanden. Några av dem ändra färger när temperaturen är extremt kallt eller intensivt varm.

Den vanligaste typen av tuftade gräs som finns i hem i nordöstra och norra och centrala USA och Europa är chewingâ € s vingel. De är ofta anses vara den mest idealiska typen av gräs för en gräsmatta. Denna typ av gräs är bra blad och kräver begränsad klippning eftersom det är lågvuxen.

Gräs i Festuca släktet är inte bara användbar för gräsmattor och bowling greener. De används som betesmark för boskap och hö för vissa djur, eftersom de är mycket näringsrika. Dessa gräs används också för bevarandesyfte och planteras i områden där jorderosion är ett problem. Både höga och fina fescues kan snabbt dämpa tillväxten av ogräs.

Även gräs i Festuca släktet är i allmänhet tolerant mot varierande väderförhållanden, bör de höga tuftade gräs inte planteras i områden med temperaturer under 10 grader F (12 grader C), eftersom detta kan döda plantan. Detta innebär att höga festuce inte bör planteras i de nordliga regionerna där temperaturen kan vara extremt kallt. Om dessa gräs är mogna, kan de ha möjlighet att överleva dessa mycket kalla temperaturer, men unga gräs kommer i allmänhet inte.

De flesta av de fina blad gräs i Festuca släktet, såsom den smygande röd, kan odlas i jordar som är väl dränerad och etablerade. Jorden bör ha lågt pH; annars växterna kommer sannolikt att dö. Fina blad fescues kan trivs när planterade i skuggade eller exponerade gräsmattor. När värmen är intensiv eller om det är torka, de fina fescues bli brun. Ägare ska inte tro att de gräs har dött, men; växterna bara ligger vilande.

  • Rörsvingel gräs anses idealiska för att mata boskap, medan de finare gräs används ofta som gräsmatta gräs.