Vad är kopplingen mellan diabetes och Klåda?

December 25

Dålig blodcirkulation orsakad av diabetes är den primära länken mellan diabetes och klåda. Högt blodsocker orsakar blodkärlen i fötter och ben för att begränsa och härda. Nervskada resultat, vilket skapar en kliande känsla i diabetespatienter. Inte bara är klåda i fötter och ben ett symptom på diabetes, är det den första av många allvarliga sjukdomar som kan utvecklas. Om en diabetespatient inte hantera sina diabetes, kan klåda snabbt blivit sår, förhårdnader och svår infektion eventuellt kräver amputation.

Även om det finns en koppling mellan diabetes och klåda för alla diabetespatienter, är det mycket större när patienten har typ 2-diabetes. Liknar hur överflödigt fett skadar artärer i hjärtat, det överskott av socker som cirkulerar genom kroppen skadar den känsliga blodkärlen i ben och fötter. Otillräcklig blodflödet orsakar nerver att misständning. Den klåda är en varningssignal att skador inträffar. Om en person är i riskzonen för diabetes och klåda i benen börjar oväntat, bör han eller hon besöker en läkare.

Förutom att vara ett symptom på diabetes, klåda ben för en redan diagnostiserad diabetes patienten är en tydlig indikator på att patienten behöver justera sin livsstil. För att upprätthålla en normal nivå av blodsocker, måste patienterna lyssna på vad deras kroppar säger till dem. Patienter som har diabetes och klåda trots att de lever en hälsosam livsstil kanske vill rådgöra med sin läkare. En läkare kommer att utföra tester för att avgöra om klåda beror på diabetes eller annan möjligen orelaterade skick.

En diabetespatient som följer hans eller hennes läkare föreskriver regim kommer generellt sluta ha episoder av klåda. Även om vissa nervskada har inträffat, kommer reducerad blodsocker hålla ben och fötter friska. Om typ 2-diabetes är de lämnas därhän, dock är klåda bara första av många degenerativa villkor. Minskat blodflöde kommer att orsaka ben och fötter för att utveckla sår och förhårdnader. Svett och olja körtlar kommer inte att kunna arbeta på grund av nervskador. Slutligen kommer utvecklingen av nekros och / eller kallbrand kräver en kirurg att ta bort foten eller hela benet.

  • Diabetes kan orsaka klåda händer och fötter på grund av dålig blodcirkulation.
  • Kopplingen mellan diabetes och klåda är typiskt större när patienten har typ 2-diabetes.
  • I diabetespatienter, orsakar högt blodsocker blodkärlen i fötter och ben för att begränsa och härda.
  • En utökad minskning av blodcirkulationen till tårna kan kräva amputation.
  • I fall av dåligt hanterade diabetes, kan klåda snabbt bli en allvarlig infektion som kräver amputation.