Vad är en Cricopharyngeal Kramp?

December 29

En cricopharyngeal spasm är en kramp som inträffar i cricopharyngeal muskeln. Det är urskiljbar när en person har en kronisk känsla av att ha en klump i halsen. Många patienter rapporterar att saliv är svårt att svälja, men maten tenderar att gå ner lätt.

Det finns två separata ventiler i matstrupen. Båda dessa ventiler slappna tillåta mat och vätskor genom. De kontrakt sedan efter att ha svalt för att förhindra maginnehållet från att komma tillbaka upp. När kontraktion delen av sväljstörningar inträffar cricopharyngeal spasm.

Många oroar sig för att en klump i halsen känsla är resultatet av en riktig klump i halsen, som en som uppstår som en följd av en växande tumör. Vanligast är cricopharyngeal spasm orsaker relaterade till stress. Förekomsten av en spasm blir ofta förvärras eller sämre med ökad stress.

Den mest uttalade och huvud cricopharyngeal spasm symtom som kan förekomma är knölig känslan. De flesta patienter märker att känslan är värre nära slutet av dagen. Äta stoppar spasm i många fall, även om det bara stannar för en kort tid. En patient kan inte uppleva en spasm varje dag, eller spasm kan fortsätta i flera dagar åt gången.

Cricopharyngeal spasm behandling varierar beroende på varje patient. Läkare måste överväga individuella faktorer. Den frekvens och varaktighet spasmer, stressnivå, medicinsk historia, och ålder är viktiga faktorer som beaktas när en behandlingsplan skapas.

Prescription muskelavslappnande vanligen rekommenderas för besvärande fall. De muskelavslappnande bidra till att koppla den förträngda muskler som orsakar cricopharyngeal spasm. En muskelavslappnande tas i allmänhet när den spasm börjar. De flesta receptmuskelavslappnande är bensodiazepiner, men eftersom de är starkt beroendeframkallande, kan läkarna välja en annan klass.

Identifiera och minska stressen också arbetar för att motverka uppkomsten av spasmer. Exponering för stress orsakar spasmer att bli mer intensiv och frekvent. Att hålla reda på triggerpunkter kan hjälpa en patient har färre förekomster av spasmer.

Värme kan vara ett annat sätt att behandla en cricopharyngeal spasm. Varma kompresser eller en värmedyna på halsen kan lindra obehag och slappna av musklerna. Vissa patienter kan också uppleva befrielse från att dricka varma vätskor.

Detta tillstånd i allmänhet inte fortsätta på lång sikt. Några fall är kronisk, ofta på grund av muskelproblem eller skador. I dessa fall kan kirurgisk reparation eller ombyggnad rekommenderas av läkare.

  • En cricopharyngeal spasm är urskiljbar när en person har en kronisk känsla av att ha en klump i halsen.
  • Stress kan utlösa cricopharyngeal spasmer.
  • Värme kompresser kan vara till hjälp vid behandling av en cricopharyngeal spasm.
  • Muskelavslappnande medel kan användas för att behandla en cricopharyngeal spasm.