Vad är Chaquira Pärlor?

September 17

Chaquira pärlor är mycket små, färgglada pärlor som används i traditionella latinamerikanska hantverk, särskilt i Mexiko. De kan variera i storlek, men de är i allmänhet runt storleken på utsäde pärlor, vilket gör hantverkare att använda dem i otroligt detaljerade, komplexa mönster. Chaquira pärlor är ofta till salu i Latinamerika, tillsammans med traditionellt pärlstav produkter såsom armband, broderade blusar och husgeråd.

Arkeologiska bevis tyder på att indianer har beading i århundraden, utveckla flera skolor av unika och ofta mycket färgglada pärlarbete. I Latinamerika är pärlor ofta för att skapa mycket djärva, utmärkande design i samband med mexikansk folkkonst. En hand pärlstav pjäs kan ta veckor att slutföra, vilket kräver en hel del fokus och en stadig hand på den del av hantverkare. Chaquira pärlor används också i maskin pärlstav stycken inklusive kopior av arkeologiska fynd.

Det finns ett antal sätt att använda chaquira pärlor. I saker som husgeråd pärlorna fästa med ett lim, såsom bivax eller lim. Chaquira pärlor ofta används för att göra färgstarka skulpturer eller plack, till exempel. För att använda pärlorna på detta sätt, hantverkaren rockar basytan med bindemedel och använder en nål för att försiktigt placera pärlorna, vilket skapar ett mönster. När bivax används, är det viktigt att hålla den erhållna produkten ut av värmen, eller limmet kan smälta, vilket gör att mönstret ska förvrängas.

Dessa pärlor kan också användas i vävda pärlstav produkter, som görs genom att strängarna tråd för att skapa en varp, och sedan besträngning pärlor över det på inslagstråden. Vävda chaquira pärlor kan dekorera smycken, bälten, och så vidare, och mönstren tenderar att vara relativt enkel, repetitiva och ofta geometriska karaktär. Dessa pärlor används också i dekorativa pärlstav broderi, såsom den som finns runt halsöppningen av blusar.

Kostnaden för traditionellt pärlstav produkter varierar, men det är ofta ganska låg, vilket gör dessa produkter populär bland besökare till Latinamerika. Du kan också se några mycket fina exempel på chaquira beading på museer och konstgallerier som fokuserar på latinamerikanska folkkonst.

  • Crafters i Mexiko använder färgglada Chaquira pärlor.
  • Bivax kan användas för att fästa chaquira pärlor.
  • Chaquira pärlor är extremt liten och finns i en mängd olika färger.