Remove Duplicate Content från din webbplats för bättre SEO resultat

September 11

Duplicera innehåll kan skapa en hel del problem för sökmotorer, och så för de bästa sökmotoroptimering (SEO) resultat ska du ta bort den från din webbplats.

Innehåll på webben och på din egen webbplats kan bli duplicerade uppsåtligen eller av misstag. Oavsett copycat motivation är, du inte vill att folk kopierar det ursprungliga innehållet om du kan hjälpa den.

Det finns två grundläggande typer av dubbletter:

 • Utanför-din-domänen dubbletter. Händer här typen när två olika webbplatser har samma text.
 • Inom-din-domänen dubbletter. Denna andra typ hänvisar till webbplatser som skapar dubbletter inom sin egen domän (roten av platsens unika URL, t.ex. www.domain.com).

Webbplatser kan sluta med inom-din-domänen dubbletter på grund av sina egna felaktiga interna länkar rutiner, och ofta Webmasters inte ens inser att de har ett problem. Om två eller flera sidor inom din egen webbplats kopiera varandra, du oavsiktligt minska risken för det ena eller det andra är med i sökresultaten.

Du kan sluta med samma innehåll inom din egen webbplats för en mängd olika skäl, till exempel att ha flera webbadresser alla innehåller samma innehåll; utskriftsvänliga sidor; sidor som får byggt i farten med sessions-ID i URL; använder eller tillhandahåller syndikerat innehåll; problem som orsakas av användning av lokalisering, mindre innehåll variationer, eller en ovänlig content management system; och arkiv.

Du bör alltid hålla sig till bästa praxis med unikt, ursprungliga innehållet på webbplatsen. Håll dig borta från kanterna på vad som kan vara okej med sökmotorer och spela av den trygga hamnen.

För att hålla din webbplats i safe harbor, här är några sätt du kan undvika eller ta bort dubbletter från din egen webbplats:

 • Titel, Beskrivning, Nyckelord taggar. Se till att varje sida har en unik titel tagg, Meta beskrivning tag, och Meta sökord Metatagg i HTML-koden.
 • Rubrik taggar. Se rubriken taggar (märkt H #) i kroppen kopian skiljer sig från andra sidor "rubriker. Att hålla i minnet att dina rubriker alla bör använda meningsfulla, icke-generiska ord gör detta lite lättare.
 • Upprepad text, till exempel en slogan. Om du måste visa en upprepad mening eller stycke hela din webbplats, till exempel en företagsslogan bör du överväga att sätta parollen in en bild på de flesta sidor. Plocka sidan en webbsida som du tycker borde rangordna för att upprepad innehåll och lämna det som text på den sidan så att sökmotorerna kan spindel det. Om någon försöker söka efter det innehållet, kan sökmotorer finna att unikt innehåll på sidan du valt.

  Till exempel, om du har en klassisk bil anpassning webbplats som använder slogan, "Vi upprätthåller muller till din klassiska bil," du förmodligen vill visa att hela din webbplats. Men du bör undvika sökmotorer från att se en upprepning. Låt den som HTML text på bara en sida, som din hemsida eller oss sidan. Sedan överallt annars, bara skapa en tjusig grafik som låter användarna se slogan, men inte sökmotorer.
 • Site map. Se till att din webbplats karta (en sida som innehåller länkar till sidor på din sida, som en innehållsförteckning) innehåller länkar till din önskade sidans URL, i de fall där man har liknande versioner. Den sidkarta hjälper sökmotorerna att förstå vilken sida är din kanoniska (bäst eller original) version. Matt Cutts, chef för Googles Web Spam laget, definierar kanonisering som "processen att plocka det bästa URL när det finns flera val." Den kanoniska webbadress är den som väljs i slutet av processen, med alla andra som övervägs dubbletter (icke-kanoniska.)
 • Konsolidera liknande sidor. Om du har hela sidor som innehåller samma eller liknande text, bestämma vilken du vill vara den kanoniska sida för det innehållet. Kombinera Sedan sidor och redigera innehållet efter behov.

  Om du behöver konsolidera sidor till en enda, kanonisk sida, några försiktighetsåtgärder för (se nedan numrerade steg lista för detaljer). Du vill inte av misstag utplåna någon länk kapital du kan ha samlats. Länk eget kapital avses den upplevda-expertis värdet på alla de inkommande länkar som pekar till din webbsida. Du vill inte heller att orsaka människors länkar och bokmärken plötsligt bryta om de försöker öppna din gamla sida.

Vid konsolidering två sidor för att göra en din huvudsakliga, kanoniska versionen, ta dessa försiktighetsåtgärder:

 1. Kontrollera om inkommande länkar.

  Gör en "länk: domain.com/yourpage .html" sökning i Google eller använda bakåtlänk checker i Yahoo Site Explorer för att ta reda på vem som redan länkat till din sida. Om en version har 15 länkar och den andra versionen har 4.000, du vet vilket du ska hålla: det som 4.000 personer tillträde.
 2. Uppdatera dina interna länkar.

  Se till att din webbplats karta och alla andra sidor på din webbplats inte längre länka till den sida du valt att ta bort.
 3. Sätt upp en 301 redirect.

  När du tar ner det borttagna sidans innehåll, sätta i dess ställe en 301 redirect, som är en typ av HTML-kommando som automatiskt omdirigerar all inkommande länk till URL med det innehåll som du vill behålla.