Vad är Fontinella ost?

September 4

Fontinella ost ska inte förväxlas med den italienska gjorde fontinaost, som är en krämig halvhård ost som firas. Fontinella, trots klingande italienska, faktiskt görs i Nordamerika, och har tagits fram för ungefär ett sekel. Det är också en halvhård ost, men den har en syrlig smak, smälter väl och har en krämig konsistens som många människor tycker.

Just nu det enda märket som tillverkar Fontinella ost på en widescale basis är Stella etikett, som är en delmängd av Saputo Cheese Company. Saputo tillverkar och distribuerar ostar i både USA och Kanada. Saputo ost fontinella är dock tillverkas uteslutande i USA och osten namnet är ett registrerat varumärke.

Med tanke på att det för närvarande endast tillverkas av ett företag, är det ganska lätt att beskriva. Stella Fontinella ost är en komjölk ost, vit till färgen, och härleda tang från flera månaders åldrande. Den är tillverkad i omgångar men oftast säljs i halv pund till pund steg (0,23-0,45 kg). Pris varierar beroende på din leverantör, men du kan räkna med att betala ungefär $ 6- $ 8 $ (USD) per halv pund.

Du kan använda Fontinella i en mängd olika sätt. Dess syrliga smak gör den utmärkt tjänat precis som de är, eller parat med andra ostar och frukter på en ost tallrik. Det kan lägga krydda och smak som en del av den mix av ostar som toppar en pizza, eller så kan du riva eller kub det för läckra kock sallader. Det gör ett bra substitut för parmesan, Asiago, och romano ost, och kan enkelt användas i stället för dessa ostar över pasta eller toppMinesTroneSoppa.

Smörgåsar eller panini (grillade smörgåsar) kan vara utmärkt i smak med Fontinella ost. Prova en tunn skiva eller två med grillad planteras eller att berömma söta skinka. Alternativt, riv lite av osten över bruschetta för utsökt smak. Du kan också lägga till omeletter eller quiche ge skarpa tanginess till dessa.

Som väntat med helmjölk ost, är kaloriinnehållet inte exakt låg. En en-ounce (28.35 g) portion har 110 kalorier. Den innehåller också en jättestor 28% av den amerikanska rekommenderade dagliga intaget av mättat fett, och är ganska hög i natrium. Med måtta, men Fontinella & reg: cheese kan vara ett utmärkt komplement till många måltider. Du hittar osten på många stora livsmedelsbutiker, och delis, eller så kan du beställa den från ganska många Internet-företag.

  • Fontinella ost går bra med bruschetta.
  • En tjock kil av fontinaost som inte ska förväxlas med Fontinella ost.
  • Omeletter kan funktionen fontinella ost.