Vad är en kvinnlig Smörjmedel?

October 31

En kvinnlig smörjmedel är en fysisk eller tillverkat kräm, gel eller vätska som ökar vaginal smörjning. Många kvinnor producerar kvinn smörjmedel naturligt som en följd av hormonell stimulering. Artificiell kvinnliga smörjning kan användas i fall där naturliga smörjning inte är närvarande, eller är otillräckligt för att komforten.

Naturliga kvinnliga smörjmedel orsakas vanligen av sexuell upphetsning, även hormonella skillnader mellan kvinnor och individuella faktorer kan göra att mängden och konsistensen av ämnet att variera. Under upphetsning, körtlar i vaginala kanalen hemlighet en hal, slemmig liknande ämne som vanligen är klar eller något grumlig. Under vissa perioder av menstruationscykeln, kan kvinnor producerar mer eller mindre smörjmedel beroende på hormonförändringar. Ålder, infektion, och vissa mediciner kan också orsaka mängden naturligt kvinnlig smörjmedel att variera avsevärt.

Artificiell smörjning kan användas i vissa fall där naturliga smörjning inte uppfyller önskade krav. Gynekologer får använda konstgjorda smörjmedel för att möjliggöra enklare undersökning av slidan. Vissa kvinnor kan använda den för att göra tillämpningen av tamponger mindre smärtsam. Artificiell smörjmedel är också vanligt använda för att öka komforten vid sexuell aktivitet.

Det finns många typer av kvinnliga smörjmedel tillgängliga för allmänheten. Vissa, som främst används för sexuell aktivitet, innehåller spermiedödande ingredienser som kan bidra till att förhindra graviditet. Man måste vara försiktig när man använder en artificiell kvinnliga smörjmedel tillsammans med kondomer; vissa innehåller ingredienser som kan orsaka latex att försämras. De flesta vattenbaserade-smörjmedel är säkra att använda med kondom, även om detta bör kontrolleras från fall till fall förhindra oavsiktlig brott.

Personer med allergier bör studera ingredienser noga när du väljer en kvinnlig smörjmedel. Vissa innehåller kemikalier, såsom parabener, som kan orsaka en allvarlig allergisk reaktion. Om användning av produkten orsakar sveda, rodnad, klåda eller utslag, sluta använda och överväga testas för eventuella allergier. Kontrollera med lokala hälso leverans butiker för eventuella substitut som inte innehåller kemiska ingredienser.

Enligt vissa medicinska studier, kan otillräcklig smörjning under intim kontakt leda till en högre risk att smittas av en sexuellt överförbar sjukdom eller STD. Eftersom vävnad i underlivet är känsligt, kan det riva lätt när inte ordentligt smorda. Studier tyder på att trasiga vävnad kan tillåta infektion att komma in i blodomloppet lättare, därigenom öka risken för en sjukdom sprids. Därför rekommenderar vissa medicinska experter med hjälp av en konstgjord smörjmedel för att öka komforten och förhindra vävnads tårar, men också betona att smörjning i sig inte tillräckligt skydd mot en STD.

  • Vissa kvinnor använder artificiell smörjning att göra tillämpningen av tamponger mindre smärtsam.
  • Gynekologer använder glidmedel för att undersöka slidan lättare.