Hur väljer jag det bästa Disc Harrow?

June 30

I trädgårdsapplikationer, är en tallriksharv används för att bryta upp jorden som förberedelse för plantering. Olika typer av harvar finns, alla med sin egen specifika syftet, och en tallriksharv är bara ett av de verktyg som kommer att användas i arbetet med att jämna ut marken och befria det från ogräs och stenar som kan hindra en effektiv plantering. När du väljer den bästa harv med skivor, är det viktigt att tänka på hur stor av en tomt du kommer att vara upprörande, hur ofta du kommer att behöva harva, och hur du ska dra harvar.

På gårdar eller för stora tomter, kan en traktor eller ATV vara nödvändigt att dra tallriksharv. Om du kommer att använda en traktor, se till att välja en tallriksharv som kan arbeta tillsammans med din traktorns kraftuttag (PTO) systemet. Många harvar drivs, vilket innebär skivorna kan rotera självständigt och med en annan hastighet än den hastighet med vilken enheten bogseras, men en strömkälla kommer att bli nödvändigt. För mindre modeller för att arbeta tillsammans med ATV, kan denna strömkälla monteras på harven själv, men med traktormodeller, kommer kraftuttaget vanligen nödvändigt.

Tänk på bredden av tallriksharv, liksom storleken av själva skivorna. Du kan bestämma den bästa storleken genom att tänka på hur mycket mark som du behöver för att harva, liksom djup du behöver skivorna skära. Tillverkaren kommer i allmänhet ange harv kapacitet så att du kan göra det mesta rätt beslutsamhet. Det är bäst att välja en harv från en välkänd och respekterad tillverkare; Detta kommer att se till att du kommer att kunna få reservdelar när det behövs, och du kanske kan dra nytta av tillverkarens garanti skulle bli något fel efter köpet.

Om du funderar på att köpa en begagnad harv, är det särskilt viktigt att göra en visuell inspektion av maskinen innan du köper. Leta efter uppenbara tecken på vanvård, såsom överskjutande rost, bucklor, böjer i ramen, trasiga skivor och andra skador som kan tyda på enheten är inte korrekt vårdas eller har använts till den grad att det inte längre fungerar eller användbart. Var noga med att koppla upp harven till en traktor för att testa kraftöverföringssystemet innan de köper också.