Vad är en identitetsstörning?

July 1

Identitetsstörning kan hänvisa till mycket olika förhållanden som kan påverka människor. De två identitetsstörningar oftast nämns är inte alls lika varandra. En av dessa är könsidentitetsstörning, och den andra är oftast bättre vet som multipel personlighetsstörning, även om det också kan kallas dissociativ identitetsstörning.

När könsidentitetsstörning före det kan först konstateras i barndomen, vilket är vanligt, men inte alltid fallet, som en tydlig förkärlek för alla aspekter av en livsstil som levde av det motsatta könet. Människor kan känna att de är i fel kropp, och att de var avsedda att vara i en motsatt kön kropp. Vissa barn fungerar detta som barn och inte fortsätta att känna detta sätt som vuxna, medan andra får starkare identifiera sig med motsatta könsroller som vuxna. Den psykiska smärtan som detta kan skapa är betydande, och eftersom val som sexuella omplacering operation eller trans sexualism kan ogillade i många kulturer, skulle frågan om angivande denna känsla till familj eller vänner inte bara vara pinsamt men kan vara livshotande . Personen kan alltså försöka dölja dessa känslor för år, även om vissa kan nu få stöd av familjen att göra en övergång till den andra kön.

Det finns obehag bland några intimt samman med detta villkor om att ringa en störning. Många har förespråkat ringa könsidentitetsstörning något annat. Andra som har varit öppen om det här problemet föreslår att itâ € s verkligen inte sinnet som är oordnad men kroppen; gång att ändras på ett tillfredsställande, kan oro tillhöra fel kön upphöra att existera. Många kräver fortfarande någon form av terapi som de anpassa sig till ett nytt liv och fortsätter att återhämta sig från de psykiska ärr som avstötning av samhället eller av nära och kära har orsakat.

Dissociativ identitetsstörning eller multipel personlighetsstörning (MPD) är ett tillstånd där en person har flera diskreta och identifierbara personligheter som är skilda från varandra och som kan ha liten eller ingen kommunikation med varandra. Detta är ett svårt tillstånd också, som kräver terapi. Tonvikten i terapi görs för att dra ut olika personligheter och att få dem att kommunicera med varandra. Med andra ord, hoppas terapi att sticka ihop de brutna personligheter i ett försök att ge huvud personlighet fullt medveten kontroll över livet i alla lägen.

Som med könsidentitetsstörning kvarstår tvivel om giltigheten av MPD. Båda tillstånden ses med skepsis av vissa, eller tros vara medvetet underblåst av media acceptans och skildring av dessa villkor. Medicinsk myndighet ogillar med denna tolkning, och den psykiatriska samfundet accepterar båda sjukdomarna som mycket verkliga och etablerar diagnostiska kriterier för dem. Dessa två villkor är listade i Diagnostic and Statistical Manuals.

  • Multipel personlighetsstörning primära symptom är utvecklingen av mer än en distinkt personlighet.
  • En av de vanligaste identitetsstörningar inkluderar multipel personlighetsstörning.