Vad är Grön Kardemumma?

August 2

Grön kardemumma är en krydda som kommer från ingefära familjen av örter och är känd för sin kryddiga-söt smak och stark doft. Skida i kardemumma anläggningen, som också används i svart kardemumma och Madagaskar kardemumma, måste torkas och förvaras omsorgsfullt för att de snabbt förlorar sin smak och doft efter att marken. Grön kardemumma är något dyrare än de flesta kryddor.

Kardemumma kan hittas växer i tropiska miljöer, antingen i det vilda eller odlade till salu. Det är vanligt att odla denna växt i delvis röjda regnskogar, vilket ger lite skugga. Harvest sker mellan senhösten och tidig vinter, strax innan plantorna nå mognad. Detta förhindrar att skida från klyvning och torkning. Det garanterar också att de behåller sin gröna färg och hög kvalitet.

Ett annat namn för grön kardemumma är "korn av paradiset." Denna krydda sitt ursprung i Indien så tidigt som det åttonde århundradet. Den största producenten av grön kardemumma förblir Indien, men på grund av den stora inhemska efterfrågan i Indien, kan bara en bråkdel av det exporteras.

Det finns flera användningsområden för grön kardemumma, inklusive läkemedel och kulinariska användningsområden. Vid tillagning med denna anläggning, det finns flera metoder som kan användas. Rötterna kan kokas och ätas som potatis, kan rötterna användas som greener när kokta, och baljorna kan användas split, hela eller malda. Det kan också tuggas och ätas precis som man skulle tugga en mutter.

Livsmedel som skulle gå bra med denna krydda inkluderar curry, kyckling, anka och linser. Apelsiner, ärtor, ris och squash går också vilja med grön kardemumma. Det ska inte köpas i frö form eftersom det kommer att ha förlorat det mesta av sin smak.

I Indien är grön kardemumma används för att behandla infektioner i munnen, och en del människor tror att det kan bota fetma. Anläggningen har stimulerande och carminative egenskaper, så det är också för att behandla sjukdomar såsom gasbildning och matsmältningsbesvär. Vissa människor säger att kan användas som ett motgift mot orm och skorpiongift. Andra använder det som ett andetag-freshener, men detta kan vara farligt eftersom upprepad användning kunde blodförtunnande.

  • Grön kardemumma sitt ursprung i Indien.
  • Chai-te, som är gjord med grön kardemumma.
  • Grön kardemumma går bra med anka.
  • Kardemumma frökapslar, med en öppen.