Vilka är skillnaderna mellan atorvastatin och Simvastatin behandlingar?

August 3

Atorvastatin och simvastatin finns mediciner som behandlar förhöjt kolesterol och triglycerider. I allmänhet båda dessa mediciner lägre dåligt kolesterol och triglycerider och ökar det goda kolesterolet i processen. Skillnaderna mellan dessa två behandlingar är skillnaderna i de mediciner själva. För det första är atorvastatin en mer potent medicinering än simvastatin, vilket innebär att ta en mindre dos av atorvastatin kan vara lika med att ta en större dos av simvastatin. För det andra, även om dessa mediciner utför samma behandlingssyfte, interagerar de olika med olika andra droger, och antingen medicinering kan potentiellt vara olämpliga för en person beroende på hans allmänna hälsa, eftersom störningar mellan mediciner kan leda till farliga konsekvenser.

I allmänhet, atorvastatin är en mer potent läkemedel än simvastatin innebär att det är den starkare av de två när det gäller att minska kolesterol och triglycerider. Skillnaden i potens indikerar att i allmänhet kan de som tar simvastatin kunna ta emot ytterligare kolesterol behandling från atorvastatin om de behöver starkare medicin för deras tillstånd. Naturligtvis innebär detta också att om en person kräver en stor minskning av dåligt kolesterol och triglycerider i hans kropp, kanske hans initiala behandlingsalternativ vara atorvastatin och inte simvastatin alls. Även atorvastatin och simvastatin skiljer sig i potens, behandling beror på en persona € s specifika tillstånd, och som sådan är det möjligt att en persona € s dos av atorvastatin är samma potens som en annan persona € s dos av simvastatin.

Ibland mediciner fungerar annorlunda när andra läkemedel är närvarande i kroppen. Medan vissa mediciner inte påverkar effektiviteten av andra, när de interagerar negativt, blir det ett problem för den som tar medicinen. Till exempel kan den höja nivåerna av medicinen i kroppen och leda till farliga medicinska tillstånd. Även atorvastatin och simvastatin är båda i samma grupp av läkemedel som kallas statiner, skiljer de när det gäller att interagera med andra läkemedel; i själva verket kan statiner påverka funktionen hos andra statiner i kroppen. Förutom atorvastatin och simvastatin, andra mediciner i samma grupp inkluderar fluvastatin, pravastatin och rosuvastatin.

Antidepressiva medel, p-piller, och blodtryck eller hjärtsjukdom är exempel på läkemedel som kan påverka hur atorvastatin fungerar. Dessutom kan läkemedel som behandlar humant immunbristvirus (hiv) eller förvärva immunbristsyndrom (AIDS) också interagera med medicineringen. Läkemedel som stör simvastatin inkluderar svampdödande läkemedel, blodförtunnande och mediciner med niacin. Dessutom behöver läkemedel som försvagar immunförsvaret inte gå bra med simvastatin heller.

  • Simvastatin är inte lika potent som altorvastatin.
  • De som tar statiner bör kolla med sin läkare för att se om det är säkert att dricka grapefruktjuice, som kan interagera med läkemedel.
  • P-piller kan påverka hur atorvastatin verk.