Vad är Bottom Lash Mascara?

June 20

Botten lash mascara är en smutskastningsresistent mascara som säljs med en liten applikator lämplig för applicering av produkten till nedre fransarna. Olika kosmetiska företag har egna formel för denna typ av mascara, men det som återstår konsekvent är den lilla storleken på sin pensel, vilket är oftast mer lättmanövrerad än stora applikatorer. Kunderna är i allmänhet i uppdrag att köpa två typer av mascara från företag som säljer mascara för nedre fransarna: en för deras bästa fransarna, en annan för nedre fransarna.

Många mascara användare ogillar svårigheten att tillämpa mascara på sina nedre fransarna, särskilt eftersom många populära mascara varumärken kommer med mycket stora applikatorer. Medan de stora applikatorer ofta populära eftersom de kan ge sken av mycket stora fransar, dessa applikatorer är ofta ganska otymplig och användare kan ha svårt att effektivt använda dem på nedre fransarna. Detta kan resultera i en rörig ansökan. Ett annat problem med att bära mascara på nedre fransarna är att denna mascara ofta kan flaga och smeta, förstärker mörka ringar och ger dess bärare en rörig utseende. Som svar har vissa kosmetika tillverkare skapat botten lash mascara.

Den mest betydande skillnaden mellan en standard och botten lash mascara är dess borste. Varje kosmetiska företag använder en annan stil borste för sin mascara för nedre fransarna, men applikatorn är i allmänhet liten och har korta borst istället för de långa, fluffiga borst ofta finns på vanliga applikatorer. Detta kan göra det lättare för användaren att belägga individuella fransar, även om vissa användare kan behöva ta lite tid att vänja sig att arbeta med en sådan liten borste.

Den formel som används för att producera en botten lash mascara är normalt konstruerade för att avskräcka fjällning och smetning. Dessa formler varierar dock och vissa användare kan finna att ett företags formel varar längre än andra. I vissa fall kan det specifika märket av mascara kräver en speciell teknik för avlägsnande, såsom tillämpningen av varmt vatten och användning av ett lätt tryck för att glida mascaran utanför fransarna. I andra fall kan det torkas bort med användning av standardögonmakeup removers.

Frågan om att använda en separat botten lash mascara är värt den extra kostnaden och ansträngning beror på preferenser varje användare. För dem som har haft svårt att tillämpa mascara på sina nedre fransarna eller hålla den på, prova denna typ av produkt kan vara en bra idé. Å andra sidan kan de som inte är orolig att tillämpa eller bär mascara på sina nedre fransarna vill hålla fast vid sina favoritprodukter.

  • Botten lash mascara har en specialdesignad borste som gör det lättare att applicera mascara till botten ögonfransar.
  • Botten lash mascara är smear-resistent och utformad för att inte klumpa eller flingor.