Hur kan jag vara en god granne?

October 1

Att flytta till ett nytt hem i en ny stadsdel är en spännande utsikter. Naturligtvis vill du vara säker på att du blir en accepterad och värdefull del av din nya stadsdel. Det enklaste sättet att åstadkomma detta är att se till att du beter dig som en god granne borde. Här är några tips som hjälper dig att bli den typ av god granne som snabbt kommer att vinna över alla i grannskapet.

Kanske en av de viktigaste saker du kan göra som en god granne är att hålla din egendom snyggt, rent och i gott skick. Människor tenderar att vara stolta över utseendet på deras gata och vidta åtgärder för att hålla allt färskt och inbjudande. Genom att välja att hålla utsidan av hemmet i bra form, hanterar landskapsarkitektur och yardwork, och inte låta varvet att bli rörig, hjälper du till att förbättra utseendet och känslan av området. Dina grannar kommer uppskattar mycket denna kvalitet.

För det andra, ta det allmänna utseendet av kvarteret allvar. När man går på en promenad, ta med en liten sopor säck. Skulle du stöter på godispapper eller annat skräp som någon uppenbarligen har kastats ut från en passerande bil, plocka upp den. Denna lilla handling av medborgerligt ansvar kommer att låta dina grannar vet att du bryr dig om området och vill göra din del för att hålla upp den. Du kan till och med vara ett föredöme för andra.

Om du har en hund, är det viktigt att se till att de inte röra sig fritt genom kvarteret. Sätt upp en bakgård staket, så att din hund kan njuta av utomhus. Vid de tillfällen när du tar din hund på en promenad, ta med en scooper och en liten säck. Goda grannar tillåter inte sina hundar eller katter att lämna telefonkort på gräsmattor av de andra boende i samhället.

En god granne är också en som gillar att hjälpa till i det lilla. Om en granne kommer att vara bortrest, erbjuda sig att samla in post, tidningar och i allmänhet hålla ett öga på sin egendom medan de är borta. Om en granne drabbas av en sjukdom, att erbjudandet springa ärenden eller göra matinköp under sin konvalescens. Visa att du är där för att hjälpa till på alla sätt som är acceptabelt, samtidigt som man respekterar sekretessen för din granne. Detta kommer att gå långt i att hjälpa att skapa en bra rapport med andra i grannskapet.

Att vara en god granne är mer eller mindre om hänsyns beteende. Genom att följa de grundläggande reglerna för att respektera andra, att ta hand om det som tillhör dig, och känna stolthet över utseendet på området i allmänhet, kommer du snabbt etablera dig som den goda grannen som alla uppskattar.

  • Att hålla husdjur medföljer ett staket är ett sätt att vara en god granne.
  • Att hålla skräp utom synhåll kan förbättra en persons ställning i deras kvarter.
  • Goda grannar kan vara värd för en grillfest för området.
  • Att ta ut soporna för en funktionshindrad eller äldre granne är en handling av goodwill.
  • Goda grannar hålla sin egendom rent och snyggt.