Vilka är de värsta Livsmedel för uppblåsthet?

October 7

Uppblåsthet, en känsla av obehag och tryck efter att äta, kan orsakas av en mängd olika livsmedel, i tillägg till andra medicinska frågor. Några av de värsta livsmedel för uppblåsthet inkluderar skrymmande livsmedel, tillsammans med fettrik, salt, surt och starkt kryddad mat. Människor som kämpar med uppsvälldhet kan försöka variera sina kostvanor genom att äta olika livsmedel, konsumerar flera små måltider om dagen, och undvika tunga måltider omedelbart innan sängen. Om uppblåsthet inte löser, kan det vara en god idé att konsultera en läkare, eftersom det kan vara resultatet av livsmedelsintolerans eller andra medicinska problem.

Kolhydrater är bland de värsta livsmedel för uppblåsthet. Äta tunga måltider mycket kolhydrater, inklusive socker som de hittade i frukt och hårda karameller, kan bidra till en känsla av uppblåsthet. Bönor och kålväxter såsom blomkål och broccoli är också vanliga uppsvälldhet skyldiga, eftersom de bidrar till utvecklingen av intestinal gas. Kolsyrade drycker kan orsaka en uppsvälld känsla, särskilt när de konsumeras snabbt.

Andra värsta livsmedel för uppblåsthet inkluderar kryddig och sura livsmedel. Båda kan leda till magbesvär och orsaka uppblåsthet. Fet mat bidrar till uppblåsthet genom att försena magtömningen, vilket gör magen kännas fylligare längre. Folk kanske märker att de känner sig som deras magar är utspänd efter stora, fettrik måltid. Salt mat kan bidra till uppblåsthet genom att uppmuntra människor att behålla vatten. Tills natrium har rensats från kroppen, kommer saldot av vätskor störas och människor kan uppleva uppblåsthet, samt ödem, svullnad i armar och ben i kroppen.

Livsmedels allergier och överkänslighet kan också ligga bakom uppblåsthet. Hos patienter med dessa tillstånd, de värsta livsmedel för uppblåsthet är de livsmedel deras kroppar kan inte smälta ordentligt. Gluten och mejeri är två vanliga brottslingar. Människor som minimerar andra uppblåsthet bovarna i sin kost och fortfarande har problem kanske vill prova att klippa ut vete och mejeri i flera veckor för att se om detta eliminerar problemet.

Förutom att undvika de värsta livsmedel för uppblåsthet, bör människor som försöker ta itu med uppblåsthet försöka äta små, mycket näringsrika måltider på regelbundna intervall under hela dagen. Att äta en proteinrik måltid på morgonen kan bidra kickstart metabolismen att uppmuntra kroppen att smälta mat snabbt, och en lätt måltid bör ätas som den sista måltiden på dagen. Motion kan också hjälpa människor metabolisera mat snabbare och eliminera uppblåsthet. Ta en promenad efter lunch eller middag kan också hjälpa till med uppblåsthet.

  • Skära ner på grönsaker som broccoli och kål kan minska uppblåsthet, gas och rapningar.
  • Personer med laktosintolerans eller mjölkallergier kan uppleva uppblåsthet efter att ha förtärt mejeriprodukter.
  • Livsmedel som innehåller mycket fett och salt, inklusive de flesta skräpmat, är dåligt för uppblåsthet.
  • Kolhydrater är bland de värsta livsmedel för uppblåsthet.
  • Livsmedel som blomkål kan orsaka uppsvälldhet.
  • Äta massor av salt kan orsaka uppsvälldhet.