Vad är historien om New Yorks statliga flagga?

October 4

New Yorks statsflagga skapades i slutet av 1700-talet, och staten har fortfarande en av de ursprungliga mönster. Den har en mer komplicerad konstruktion än vissa av de flaggor av andra stater i USA. Dess motto är "excelsior," som betyder "någonsin uppåt" eller "allt högre" på latin. New Yorks statsflagga har ett överflöd av symboliska bilder som går tillbaka hundratals år. Flaggan har inte ändrats sedan 1882.

De flesta av designen med på New Yorks statsflagga har funnits sedan 1777. Även om det har delvis ändrats, är dagens statligt sjunker huvudsak samma sjunker design som den som existerade under inbördeskriget. Sedan dess har stora sigill och därför statligt sjunker genomgått minst fem förändringar, allt från mindre till måttliga.

En stiliserad stigande solen med skurar av gult flyter utåt är centrum för New Yorks statsflagga. Denna sol är redo ovanför ett flodlandskap representerar Hudsonfloden, som har en teckning av två fartyg. Landskapet visas i centrum av en sköld flankerad på båda sidor av bilder av kvinnor som representerar frihet och rättvisa. Dessa kvinnor åtföljs av symboler som representerar vem de är, till exempel en fallen krona bredvid frihet och en ögonbindel över Justice ögon. Denna hela scenen kompletteras med ordet "excelsior" på en banderoll under och representerad på ett fält av blått, som utgör resten av flaggan.

New Yorks statsflagga motto är "excelsior", vilket i princip innebär "upphöjda" eller "förhöjd." På det statligt sjunker, är det tänkt att betyda att uppnå allt större mål. Det kan också ses på tätningen av staten. Det råder viss förvirring om hur man använder ordet i en mening. Vid ett tillfälle, var ordet varumärkes som en term för en typ av stoppningsmaterial. New York har bara en motto, till skillnad från vissa andra stater, som har flera motton på olika språk.

Tätningen är i princip samma som New Yorks statsflagga, föreställande två kvinnor som står för rättvisa och frihet. Dessutom är denna symbol statens vapensköld. Andra symboler för New York har lite att göra med flaggan, men vissa är betydligt mer populära än andra. Till exempel: "Jag hjärta New York" är statens officiella slogan, men "hjärta" brukar skrivas som en teckning av ett hjärta.

  • En karta över USA.