Välja plats för din egen Geocache

June 17

Precis som i fastigheter eller detaljhandel är läge allt när det gäller att placera en geocache. När du väljer en behållare, räkna ut var att sätta den - eller ibland du hittar en perfekt gömställe och välj sedan en lämplig behållare för att gå med den. Placeringen av cacheminnet definierar oftast dess framgång och popularitet. Ta en titt på några gömställe överväganden.

Var du dölja din cache

Börja med att göra några inledande forskning för att hitta en bra, allmänt område att dölja din cache. För många geocachare, besöker en ny plats med några unika funktion, otroligt landskap, eller bara en vanlig underbar vy är precis lika viktigt som att hitta cachen. Ha detta i åtanke när du använder kartor, reseguider och fina minnen från din egen upptäcktsfärder för att hjälpa dig att välja en bra cache plats.

En viktig del av dina läxor är att lära där cachar är och är inte tillåtna. Majoriteten av geocaching samfundet tenderar att vara mycket medveten om att den fortsatta tillväxt och framgång för sporten beroende goda relationer med markägare och förvaltare.

Om du vill placera en cache på privat egendom, alltid först fråga ägarens tillstånd. Eftersom geocaching är så nytt, många människor inte vet vad det är, så ta dig tid att förklara hur sporten fungerar.

De flesta cacher placeras på federal, statlig, landsting eller kommunala allmän mark. Men bara för att det är offentlig innebär inte nödvändigtvis att placera en geocache är tillåten.

Försök alltid att kontrollera att det organ som förvaltar marken tillåter geocaching. Du kan kontakta byrån direkt, prova en Google-sökning för att se om sin geocaching politik publiceras på webben, eller prata med andra geocachare i ditt område för att få sina erfarenheter av att hantera olika byråer. Till exempel, US Bureau of Land Management (BLM) redovisar geocaching som en fritidsaktivitet och tenderar att vara vänlig mot cache hiders som vill hitta en cache i andra än vildmarken eller vildmarksstudieområden platser. Den amerikanska National Park Service, å andra sidan, är det förbjudet att placera cacher på den mark som de förvaltar; om du är fångad gömmer en cache på sådan mark, det är ett federalt brott. Yipes!

Många av de problem som geocachare har haft med offentliga markförvaltare härrör från en brist på utbildning på regeringen anställdes sida om geocaching. Det är värt att utbilda markförvaltare om sporten så de tydligt förstår konsekvenserna och kan fatta välgrundade och kloka beslut om huruvida en geocaching. Även om vissa människor i geocaching samhället ivrigt tror att de bör ha en konstitutionell rätt att dölja och hitta cachar, lite mer middle-of-the-road tillvägagångssätt är användbart när det handlar om markförvaltare.

Var inte dölja din cache

Det finns definitivt några ställen du inte vill dölja din cache. Att vara införd i den Geocaching.com databasen, behöver din cache att uppfylla vissa kriterier, sunt förnuft. Generellt en cache inte kan vara

  • Begravd: täcka den med grenar, löv, eller stenar är okej, men ingen grävning, snälla.
  • Placerad i miljökänsliga områden: Detta inkluderar områden med utrotningshotade växter och djur samt arkeologiska och historiska platser. Några saker som kan ledtråd du in på ett område som möjligen vara miljökänsliga inkluderar

• Waterholes

• Våtmarker

• Guano- (bat eller fågel avföring) färgade berghällar

• Områden där mark och vegetation kommer att väsentligt påverkas av tramp

• Varje plats där mänsklig aktivitet kommer nöd djurliv. (Om en stor fågel skriker på dig, det är en stor ledtråd.)

Markförvaltning byråer kanske inte offentligt identifiera känsliga miljöområden på Internet eller på papperskartor för att det är en öppen inbjudan till tjuvskyttar och vandaler (som tenderar att förstöra saker för resten av oss). Men oftast genom att tillämpa sunt förnuft och observera din omgivning, kan du berätta om ett område är känsligt, oavsett om det är märkt som sådan eller inte.

  • Placerad i nationalparker eller utsedda vildmarksområden: Detta är en no-no. Tyvärr; dem är reglerna.
  • Placeras inom 150 meter från järnvägsspåren: Detta är av säkerhetsskäl samt vissa juridiska biten.
  • Placeras var som helst som kan orsaka oro för möjliga terroristverksamhet: Använd din post-9/11 hjärnan. Inga-no områden är nära flygplatser, tunnlar, broar, militära anläggningar, kommunala vattentäkter och regeringsbyggnader. Kom ihåg att när det kommer till vissa saker, tenderar att myndigheterna inte har en mycket bra känsla för humor.
  • Placeras inom en tiondel av en mil från en annan cache: Detta är en regel för att lägga en cache till Geocaching.com databas samt enkla geocaching etikett.

Den geocaching samfundet tenderar att polisen själv ganska bra. Om du försöker tänja på reglerna och sätta en cache där den inte borde vara, kommer någon förmodligen låta Geocaching.com administratörer vet om det, och cachen kommer att tas bort från databasen.

Hiding för arbetssökande

När du väljer en god allmän plats att sätta geocache (skog, park, strand, och så vidare), titta runt för att hitta det perfekta stället att gömma cachen. Den enkla regeln för ett gömställe är att cachen inte skall vara väl synliga för en förbipasserande som är inte ute efter cachen. Använd din kreativitet för att hitta en utmanande gömställe: i ett träd ihåligt, underifrån buskar, inklämd i berg, och så vidare. Kom ihåg: Ju mer erfarenhet du har att hitta cachar, desto fler idéer du har för bra gömställen för dina egna.

När du döljer cachen, alltid se upp för mugglare (icke geocachare) i området. Var smygande så cacheminnet inte upptäcks innan du får en chans att lämna in det till Geocaching.com databasen.

Inspelning platsen

När du har hittat den perfekta, hemliga gömställe, måste du bestämma cachens koordinater så exakt som möjligt. Detta kan vara en utmaning på grund av mindre än perfekt satellittäckning. Du kan hitta platsens koordinater förändras på din GPS-mottagare med några sekunder. Många GPS-enheter har en medelvärdesfunktion som jämför koordinater på en enda fläck över en tidsperiod och sedan medelvärden resultatet. Om din receiver inte göra medelvärdes, få det så nära cachen som möjligt, låt det sitta i fem eller tio minuter, och sedan kopiera ner cache koordinater och ange dem som en waypoint.

En manuell inställning till medelvärdes är att sätta en waypoint för cache platsen, promenad, och sedan komma tillbaka och ställa in en annan waypoint. Upprepa detta tills du har 6-12 waypoints; sedan undersöka listan över waypoints, och välja den som ser den mest exakta (i allmänhet, värdet i mitten av listan).

Under vissa tider på dagen, kanske du har bättre satellittäckning än andra. Detta är på grund av det antal satelliter som är i vyn och positionen för en enda satellit i förhållande till din GPS-mottagare och de andra satelliterna i konstellationen. Om du vill få riktigt exakt med spela in dina cache koordinater, välj en tid på dagen med optimal satellittäckning. Trimble Navigation, en av de största tillverkarna av kommersiella och professionella GPS-mottagare, har en gratis Windows-program som heter Planering, designad för lantmätare som behöver veta när den bästa tiden är att använda GPS inmätningsinstrument.