Vilka är de olika typerna av MLM webbplatser?

November 24

Multi-level marketing företag, ofta kallar MLM-företag nätverksmarknadsföring, förlitar sig på oberoende representanter att sälja och marknadsföra företagets produkter eller tjänster. Dessa representanter, även kallade distributörer uppmuntras att rekrytera nya representanter och tjäna provision från sin försäljning. Tills nyligen, distributörer förlitat sig på personliga interaktioner och gruppmöten för att få nya rekryter. MLM webbplatser har blivit deras rekryteringsverktyg val. MLM-företag och specifika distributörer använda olika typer av webbplatser i marknadsföring: Corporate-sponsrade platser, repliker webbplatser och distributörs bloggar för att nämna några.

Corporate-sponsrade MLM webbplatser skapas och värd företag nätverksmarknadsföring. Dessa webbplatser innehåller vanligtvis en blandning av information om företaget, dess produkter och affärsmöjlighet som den erbjuder. Vissa företags nätverk marknadsföring webbplatser inkluderar lösenordsskyddade sektioner för distributörer, som innehåller utbildningsprogram, företagsnyheter och marknadsföringsmaterial. Corporate MLM webbplatser kan också innefatta en distributör databas så att besökare som vill köpa produkten eller bli en representant kan hitta en distributör att arbeta med.

Inlärning webbplatser, även kallade självreproducerande webbplatser, används av många MLM distributörer. En repliker webbplats är baserad på en mall som lätt anpassas med en individuell distributörens information. Många nätverk marknadsföring företag använder en version av företagets webbplats som en replikerande webbplats. När en ny distributör kommer närmast, en ny webbplats, med hjälp av samma format, grafik, samt information som företagets webbplats, genereras för distributören. Distributören då kan personifiera sin nya MLM webbplats med namn, adress och annan information. Inlärning webbplatser erbjuder ofta både detaljhandeln och nya-distributör registrerar dig kapacitet betyder distributörer kan få provision på produkter som säljs via deras repliker hemsida, samt få kredit för nya rekryter som går genom webbplatsen.

Fördelarna till företagskunder replikering webbplatser är dubbelt: Nya distributörer behöver inte lägga tid och pengar på att skapa ett MLM webbplats, och multi-level-marknadsföring företag kan styra det sätt på vilket produkten eller möjlighet skil nätet. Förresten, medan många replikering webbplatser är corporate-sponsrade, vissa MLM företag tillåter distributörer att utveckla sina egna webbplatser. Om en distributör ägda webbplats är en särskilt effektiv rekrytering och säljverktyg, kan den utvecklas till en replikerande webbplats för användning av denna distributörens rekryter.

Slutligen finns det MLM fördelar bloggar. Distributörer blogg om de erfarenheter som ett nätverk marknadsföring företag distributör samt den produkt som de säljer. Dessa bloggar länkar ofta tillbaka till MLM webbplatser som ägs av distributören, och gör det möjligt för MLM representant att väcka intresse och utveckla förtroende mellan sig själva och läsare. MLM distributör bloggar ger också distributörer en chans att visa upp sin produkt kunskap och ge tips till läsare och kunder på både använder produkter och utveckla företag av sina egna.