Vad är ett Contact Manager?

August 17

Ett Contact Manager är ett program som gör det möjligt för en användare att lagra, organisera och söka telefonnummer, adresser, datum, anteckningar, listor och mycket mer. Liknar en Personal Information Manager, är en Contact Manager avsedd för säljare och andra som behöver för att lagra information om kunder och försäljningsutsikter, schemalägga möten och telefoner samtal, och organisera e-post och textdokument. Med de stora mängder av data en person möter varje dag, är en enda plats för att lagra dessa data attraktivt. Dragen av en Contact Manager kan även innefatta möjlighet att lagra lösenord, viktiga datum och möten, och förmågan att dela data med en annan dator eller handdator. Vissa kontaktchefer kan tillåta flera användare att komma åt en delad databas med kontakter.

En Contact Manager kan också generera rapporter och organisera, prognos, och spåra försäljningsaktiviteter. Vissa har förmågan att bifoga ett foto, vilket är bra för dem som inte alltid kan komma ihåg namn, eller dokument till kontakten rekord. Automatisk säkerhetskopiering är en viktig egenskap säkerhet på ett Contact Manager. En annan tillgänglig funktion är möjligheten att gruppera och kategorisera kontakter.

Istället för att göra anteckningar på papperslappar eller hålla en anteckningsbok, många användare väljer en Contact Manager med en "noter" funktionen. Med den här funktionen kan du skriva, klippa och klistra, eller klipp delar av webbsidor i din Contact Manager. Programvaran kommer automatiskt att tid och datum stämpla ditt bidrag för att hjälpa dig att sortera dina anteckningar. Vissa enheter kan du också lämna skriva anteckningar med en specialiserad penna.

Liksom personliga informationsansvariga, kanske ett Contact Manager har också en kalender funktion. Med hjälp av en kalender management program, kan du hålla reda på möten, semester, födelsedagar, och så vidare. Ljud påminnelser kan uppmärksamma dig på att ett uppdrag beror eller en mötestid närmar sig.

Sökfunktionen på ett Contact Manager är oerhört värdefullt. Du kan söka på datum, kategori, fraser eller andra metoder för att hitta det material du söker. En Contact Manager kan också innehålla mallar för vanliga uppgifter, till exempel telefonmeddelanden, utgiftsposter, eller att göra-listor.

Många versioner av kontaktchefer existerar. Vissa system är Internetbaserade, vilket innebär att det finns ingen mjukvara att ladda. Annat Contact Manager programvara kan laddas på ett företags server så att databaser med kundinformation är tillgängliga för flera anställda. Andra är en del av ett annat program, till exempel Microsoft Outlook, som har en Business Contact Manager-funktionen.