Hur väljer jag det bästa Strip Steak Marinad?

November 14

Välja den bästa strip steak marinad kräver en kock för att hitta en balans mellan sina egna särskilda smakpreferenser och de andra rätter som de vill servera med marinerad biff. Specifika stek marinader är ofta baserade på nationella eller regionala matlagning stilar och sträcker sig från södra kaffe och bourbon marinader till asiatiska teriyaki marinader. Varje mängd marinad använder sig av olika smaker, och en viss mängd experimenterande som är nödvändigt för att en kock att välja favorit marinader. Kockar söker det bästa strip steak marinad måste också välja mellan hemlagad marinad och färdigköpta sorter.

Marinader ge smak till kött, men de tjänar också en mer praktisk funktion. De sura och andra kemiska föreningar i en marinad tjänar att bryta ner och möra tuffa köttbitar. Strip biff kan vara ganska tuff och är en utmärkt kandidat för marinad. Inte alla marinad recept och produkter inkluderar ingredienser som kommer möra kött, men de flesta traditionella recept innehåller sura fruktjuice eller andra sådana ämnen. Kockar som planerar att förlita sig på en marinad för tenderization bör se till att receptet de har valt kommer att tjäna denna funktion.

Sorter av remsor stek marinad reflekterar vanligtvis smaken gommen och matlagning stil i de regioner där de utvecklades. Amerikanska marinader gör ofta användning av traditionella västeuropeiska kryddor och smaker för matlagning nötkött. Rödvin, vitlök, lök, och timjan är alla vanligen används i denna typ av marinad. Worcestershire sås, lagerblad, och kaffe är mindre vanligt förekommande i denna typ av marinad men är ingalunda ovanligt. Amerikanska marinader kan omfatta både salta och söta komponenter och en viss mängd rättegång och behövs misstag att välja favoritrecept.

Asiatiska stek marinader, alltför, kommer i en mängd olika smaker. Sojasås ger vanligen en salt bas till asiatiska marinader, och många sådana preparat anställa söta fruktjuicer, såsom ananasjuice, att injicera en annan grundläggande smak i förberedelserna, och även för att ge den syra som gör marinaden att möra köttet. Fem kryddor, fisksås, vitlök, och en mängd andra smaker är också vanligt i asiatiska marinader. Experiment är nödvändigt här, liksom, för en kock att välja en personlig favorit.

Store-köpt strip steak marinad kan vara så hög kvalitet som hemlagad sorten och kräver en hel del mindre arbete. En välsorterad livsmedelsbutik bär normalt sorter av marinaden från en mängd olika etniska och regionala matlagning stilar. Vissa kockar kanske föredrar att laga sin egen marinader från scratch, dock antingen att säkerställa att inga tillsatser och konserveringsmedel används eller för att uppnå en specifik kombination av smaker.

  • En biff.
  • Rött vin är basen för många smakrika, tenderizing marinader för remsor biff.