Vad är Deschampsia?

November 10

Deschampsia är en typ av vilda växter i gräset familjen Poecea. Även känd som tuftade hår gräs, det är upp till 40 erkända arter av Deschampsia. Medan håret gräs frodas i våtmarker, kan det också överleva i torrare klimat med rikliga mängder vatten. Arter av Deschampsia är perenna gräs som uppträder i en rad olika miljöer i hela världen. Med inhemska arter i de flesta områden, är hår gräs också användas som prydnadsväxt i trädgårdar eftersom de tenderar att stanna grönt året runt.

En av de vanligaste arterna av hår gräset är Deschampsia elongata, eller den slanka hår gräset. Den slanka hår gräset kan hittas under större delen av Nordamerika, Chile och Argentina. Som en flerårig ört och vattenälskande växt, växer den slanka hår gräset i en mängd olika livsmiljöer, inklusive skogsöppningar, skogar och gräsmarker. Vidare D. elongata kallas ofta indikatorart, märkning definierar egenskaper eller egenskaper i en viss miljö. Till exempel i Oregon den slanka hår gräset etablerar Douglas-gran skogar.

En annan populära arter i släktet Deschampsia är Northern Lights arter. Norrskenet är speciella eftersom deras blad blir rosa i kallt väder. Denna växt kan lägga både höjd och djup till trädgårdar och är lågt underhåll, kräver endast en normal mängd vatten och halvskugga. Hår gräs växer i klungor till omkring 2 till 3 meter (0,6-1 m) med en bredd av 1 fot (0,3 m). Som en cool-säsongen växt, norrsken växer bäst på våren innan temperaturen överstiger 75 ° F (24 ° C).

Det finns även en växt av Deschampsia släktet i Antarktis. Deschampsia antarctica, eller antarktiska hår gräs, är en av två blommande växter infödda till Antarktis. Från och med 2010 har uppvärmningen i regionen ökade groning avsevärt bland Antarktis hår gräset. Det har visat sig så långt söderut som 55 ° latitud.

Tack sina härdiga egenskaper, är vissa arter av hår gräs som används i restaureringar och återuppbyggnadsprojekt. Till exempel är det Tuvtåtel mycket salt toleranta, vilket gör den till en idealisk anläggning i projekt i bräckt vatten. Det har också använts i efterbehandlingsprojekt i högt belägna områden som gruvor, skidbackar, och höga höjd ängar. Användningen av D. cespitosa hjälper till att förhindra erosion i våtmarker, samt längs stream banker eftersom det ger en tät häckande lövverk.