Vad är gammaldags Loaf Luncheon Meat?

July 17

En gammaldags limpa pålägg är en gris och nöt blandning som är kryddat med en utvald grupp av örter och kryddor. Slutprodukten är format till en form som liknar en limpa bröd, sedan rökt att låta smakerna att mingla. Fortfarande produceras idag, kan limpor av lunch köttfärslimpa köpas på delikatessaffärer och många stormarknader som bär ett brett utbud av pålägg. Limpan kan köpas hela eller skivade enligt specifikationerna. Tunna skivor av gammaldags limpa arbete samt pålägg, medan tjockare skivor kan skäras i sektioner för användning som ingrediens i stir-fry rätter eller andra heta recept.

Medan den traditionella blandningen av kött innehåller endast fläsk och nötkött, en gammaldags limpa dag kan också inkludera kalkon och kyckling som har ett konstlat sätt smaksatt att approximera smaken av skinka. Detta tillvägagångssätt kan bidra till att minska mängden kolhydrater och kolesterol som finns i det ursprungliga receptet, medan fortfarande bevarar den något grov textur hos produkten. Eftersom den gammaldags limpa är fullständigt kokta, är det möjligt att segmentera köttet för användning i smörgåsar. Den skivade pålägg fungerar mycket bra i både varma och kalla smörgåsar.

Typiskt gammaldags limpa rökt som en del av förberedelseprocessen. Hardwoods är det föredragna bränsle för rökning, eftersom träet bidrar till att ge den färdiga produkten en smak som är unik bland lunch kött. Mängden tid röka gammaldags belastning varierar, beroende på den exakta receptet används och storleken på limpan.

Känd i vissa delar av världen som en holländsk limpa, är de exakta ursprunget till gammaldags limpa omtvistat. Medan vissa källor placera första gris- och nötkött kombination som tjänstgjorde i Nederländerna, andra traditioner identifierar Storbritannien eller Tyskland är ursprungslandet. Oavsett historien bakom denna unika lunch kött, är gammaldags limpa nu allmänt tillgängliga över hela världen.