När ska jag skicka ett tack Anmärkning Efter en anställningsintervju?

June 16

Skickar ett tackkort efter en intervju är en möjlighet för att ge en slutlig gott intryck. I allmänhet ska du skicka en notering inom en dag eller två av intervjun. Även om du inte planerar att acceptera någon erbjöd jobb, kan visa din uppskattning vara ett sätt att nätverk och bilda goda relationer med företag som du kan ha samröre i framtiden.

I allmänhet bör tackkort inte vara för likt ett brev undersökningskommitté eller ett brev som föregår ett CV. I stället bör det vara en kort anteckning uttrycker tack för företagets tiden. Du kan kort anspela på några av de relevanta frågorna i intervjun, om du hoppas på att arbeta för företaget. Anteckningen kan vara lite mer personlig också, och kan omfatta ett uttalande i stil med "Jag njöt verkligen diskutera hur man blandar enstaka föräldraskap med arbete. Den liknar min egen filosofi. "

Ett sådant uttalande bör endast göras när intervjun har varit intim och bekväm, och när ett sådant uttalande "känns" rätt. En annan möjlig taktik är att tacka enskilda medarbetare som kan ha varit närvarande vid intervjun. En sådan anteckning till bolaget kunde säga något i stil med, "Jag uppskattade verkligen Bob och Shari tar tid att ge mig en rundtur i företaget." Igen, kanske en mer formell intervju menar att hänvisa till Bob och Shari som Mr Anderson och Ms. Jones.

Det är oftast OK att göra en slutredovisning i tackkort om hur du känner att du kanske passa in i företaget. "Din filosofi om medarbetarskap är nära i linje med min egen," till exempel. Noten kan också innebära en känsla av förtroende i intervjun, som uttrycker hur lycklig du kommer att höra från företaget igen. Detta kan potentiellt rädda dig från att vänta för dagar när ett företag inte kontakta intervjuade om de anställs.

Om du absolut planerar inte att acceptera ett jobb efter en intervju, kan anteckningen fungera som tack för den tid och som ett meddelande som du drar tillbaka din ansökan om ett jobb. Genom fortfarande tacka företaget, på ett tankeväckande sätt kan du undvika hårda känslor genom att inte acceptera ett jobb. Eventuella orsaker som du ger för att inte acceptera den position bör vara vaga och allmänna. En instabil arbetsmarknad kanske en dag menar gäller för samma företag, så även en mycket kort relation med ett företag bör avslutas på ett positivt.

Att skicka ett tackkort strax efter en intervju visar att du är omtänksam och trevlig att arbeta med. Inte varje intervjuad kommer att ta detta steg, och på konkurrensutsatta arbetsmarknader, kan en trevlig del av tack vara skillnaden mellan dig och andra arbetssökande. Det är ett sätt att göra ett gott sista intryck som sannolikt kommer att uppskattas av ett företag eller enskilda intervjuare.

  • Tackkort ska skickas en dag eller två efter intervjun.
  • Skicka ett post-intervju tackkort även om du inte skulle acceptera ett jobberbjudande.
  • Att stannande efter en intervju, skicka ett kort som uttrycker tack för möjligheten att bli intervjuad.