Vad Är Cold Canvassing?

June 16

Även känd som cold calling är kallt bearbetning ett säljverktyg som används för att lokalisera konsumenter som kan vara intresserade av att köpa varor och tjänster som säljs av en viss verksamhet. I de flesta fall ser förfarandet för kallbearbetning inte någon typ av förberedelser så långt som kvalificerade kontakten. Detta innebär att om hemförsäljning har formen av en kall besök på företag, eller en inledande telefonsamtal, är graden av intresse kontakten inte känd förrän utbytet är klar.

En av de definierande egenskaperna hos kallbearbetning är att kontakten inte förväntar någon typ av besök eller telefonsamtal från säljare. Det huvudsakliga syftet med denna första kontakt är att introducera kontakten till företaget och dess produkter, och utvidga möjligheten att lära sig mer om vad företaget har att erbjuda. Förutsatt att kontakten reagerar positivt på mötet, är arrangemang sedan gjorde att träffa kontakten en ömsesidigt lämplig tidpunkt, och diskutera produkterna mer i detalj.

Många företag fokuserar på kallbearbetning i form av telefonsamtal. Företaget kan upprätta en telemarketingavdelning, som har ansvaret för cold calling möjliga kunder och bestämma om de i själva verket har behov av de produkter som erbjuds av företaget, och om de skulle vilja veta mer. När detta är fallet, passerar telefonförsäljare informationen till en medlem av säljteam, som sedan gör uppföljning kontakt och driver försäljningen.

Det är inte ovanligt att ett företag att lägga ut den kalla bearbetning insats till en oberoende telemarketing företag. Detta kan spara visit en hel del tid och pengar. Behovet av att anställa heltids telemarketing proffs elimineras, vilket sparar verksamheten pengar på löner och ersättningar till anställda. Samtidigt, kan säljare fokusera på kvalificerade leads i sin strävan efter verksamhet, istället för att spendera en del av sin dag gör kalla samtal. Detta kan förkorta säljcykeln och resulterar i ett större antal nya försäljning till nya kunder.

Processen med kall bearbetning kan också användas som ett verktyg i att utforma en affär. Till exempel, om ett land utvecklare önskar förvärva fastighet i ett område av staden som beräknas att omarbetas till ett industriområde, kan han eller hon besöker varje nuvarande fastighetsägare i området, och bedöma deras vilja att sälja deras verkliga boet. Förutsatt att utvecklaren kan övertyga de nuvarande ägarna att sälja nu, sedan hålla på till fastigheten förrän andra företag uttrycker ett intresse för att bygga anläggningar på land, är potentialen för att tjäna vinst betydande.

  • Många företag använder telemarketing för att avgöra kundens behov och sedan vidarebefordra denna information till säljavdelningen.
  • Kall bearbetning ingår att ringa personer som kan vara intresserade av vissa varor eller tjänster.
  • I kallbearbetning kontakten inte förväntar någon typ av samtal från en säljare.