Hur väljer jag det bästa Therapy Chair?

August 27

När du väljer en terapistol, är det bäst att göra ditt val från en medicinsk leverans butik. Det är en bra idé att köpa en terapi stol som rekommenderas av en legitimerad sjukgymnast eller läkare. De flesta professionella terapeuter föredrar utrustning som är ergonomiskt utformad för optimal positionering. Kontrollera den maximala viktkapacitet, för att vara säker på stolen kommer att stödja vikten av den enskilde att använda den. Köp inte en vuxen storlek terapi stol för ett barn, om det inte är fullt justerbar.

Köpa din rehabilitering stol på nätet kan erbjuda det bästa urvalet och rimliga priser. Frakt kan bli dyrt dock, särskilt för en stor och tung produkt. Vissa behandlingsapparater kommer att kräva montering, så ta hänsyn till detta när du gör ditt val.

Det är bäst att välja en terapi stol som är lätt och bärbar. En terapistol på hjul kommer att vara bekvämt för att flytta omkring från rum till rum eller för transport. Hopfällbara terapi stolar är praktiskt för att lagra undan. Om du har en utsedd terapirummet bör dock en stationär stol fungera bra.

Om stolen ska användas för cytostatikabehandling eller transfusioner, leta efter multifunktionsvadderade armstöd. Dessutom är en terapi stol med en låg entré säte bekvämt för personer med begränsad rörlighet. Alternativet med låg sits är också till hjälp för rullstolsburna.

Oavsett vilken typ av rehabilitering stol du väljer, se till att det görs med mjukt, stoppad klädsel. Rehabiliterings Stolen bör vara väl vadde och erbjuder svankstöd för ryggen. En vinyl terapeutisk stol är bäst eftersom det är hållbart och lätt att torka av.

Din terapi stol måste vara välbyggd och robust. Leta efter stabil konstruktion med alla metalldelar, och en stål eller kolfiber ram. Du kommer att ha din rehabilitering stol att hålla i många år, så välj en som innehåller en livstidsgaranti om möjligt.

En terapeutisk stol bör vara fullt justerbar för att tillgodose dina behov, eller behov någon som använder det. Om det finns en spak justering, bör det vara lätt tillgängliga och enkla att använda. Huvudstödet bör vara fullt justerbar också. För säkerhet och kvalitetssäkring bör rehabiliteringsstolen utformas av en ergonomi expert.

Leta efter en stol som innehåller lite extra för att öka den terapeutiska erfarenheter. Till exempel, för en klyfta på sidan av stolen håller eteriska oljor för aromaterapi kan vara en trevlig funktion. En skyddskåpa för att hålla stolen ren och dammfri när den inte används är en annan bra funktion. Om du kan hitta en terapi stol som innehåller en instruktionsvideo, är att en extra bonus.