Förståelse Torra Matlagnings Mätningar

October 21

När jag först började laga mat, en av de största problem som jag hade var att lära sig vad de olika förkortningar för mätningar betydde. Det tog mig längst tid att räkna ut skillnaden mellan ett streck, nypa och tesked.

Här är några av de vanligaste mätningarna matlagning, förkortningarna som används och vad de betyder. Ingår i denna lista är också några av de termer som du kanske hör från professionella och äldre kockar. Tänk på detta nästan i linje med en miniatyr ordbok. Observera att en majoritet av dessa mätningar kommer att också ha metrisk motsvarighet listade, liksom, om du råkar vara mer bekant med denna form av mätning.

  • Nyp. Denna term oftast hörs på professionella matlagningsshower eller äldre recept. En nypa motsvarar 1/8 tesked (ibland skriven som 1/8 tsk) i USA.
  • Dash. Hur många gånger har du hört uttrycket "lägga bara ett streck" av det ena eller det receptet? Vad detta innebär är att du behöver lägga 1/4 tsk av ingrediensen. Detta är ibland skrivs som 1/4 tsk i USA.
  • Tesked. Detta är en av de vanligaste fraserna som används i ingrediensförteckningar. Oftast skrivs ut i recept och ingrediensförteckningar som tsk. och är motsvarigheten till ungefär 4,67 gram i vikt.
  • Matsked. Mätningen matsked är en annan av de mer vanliga som finns i recept och ingrediensförteckningar. Ganska ofta är detta den enskilt vanligaste mått för ingredienser och är skriven som msk. i de recept. I vikt frågor detta motsvarar trettio gram.
  • 1/4 stick smör. Detta ses ofta i recept för bakverk. Detta är ekvivalent med två matskedar smör.
  • 1 pinne smör. Perioden mätning är en annan som oftast hörs i bakning. En pinne av smör motsvarar en halv kopp smör, eller åtta matskedar smör.
  • Cup. Denna term är en av de vanligaste termer som används i matlagning, åtminstone i USA. Sexton matskedar motsvarar en kopp, som är ett halvt pund, detta motsvarar också ungefär 228 gram.
  • Ounce. Ett uns väger ungefär tjugonio gram. När den används i ett recept termen ounce skrivs som oz.
  • Pound. När listas i ett recept mätningen av pundet är skriven som lb., och flera pounds är skriven som lbs. Detta skulle också vara motsvarigheten till sexton uns, eller ungefär 454 gram.
  • Paket. Denna term, som vanligtvis finns i bakning recept, är starkt beroende av den ingrediens som används. Till exempel, om ett recept för chocolate chip cookies kräver ett paket av choklad, chips, skulle detta vara motsvarigheten till sexton uns av choklad, chips, eftersom de flesta chocolate chip paket väger så mycket. Detta skulle vara motsvarigheten till approximately454 gram choklad chips.