Göra Snabb arbete Ladda upp filer till Drive

July 17

Vill ett snabbt sätt att ladda upp filer till Drive och konvertera dem för att användas av program som Dokument och lakan? Även om du kan använda verktygen på skärmen för uppladdning, är det snabbaste metod för att helt enkelt dra och släppa filer till Drive skärmen. Det spelar egentligen ingen roll var på skärmen du släpper filen, när du gör det, Drive förutsätter att du vill ladda upp filen och börjar göra det. (Se figur 1.)

Göra Snabb arbete Ladda upp filer till Drive

Figur 1. Överföra en fil till Drive.

När uppladdningen är klar får du ett meddelande. Stäng uppladdningsrutan och du kommer att notera att filen nu säkert lagras i Drive för din senare användning.

Normalt uppladdning genom att dra-och-släpp kommer att göra just det-ladda upp filen. Om du vill Kör till även konvertera den uppladdade filen till ett format som kan förstås av en av ansökningarna Drive (Dokument, lakan, etc.), då kan du ändra en inställning för att göra detta inträffa. Gör så här:

  1. Logga in på Google Drive (drive.google.com).
  2. Klicka på verktyget Inställningar. (Det är nära det övre högra hörnet av skärmen, den har en ikon av en växel på det.) Drive visar några alternativ.
  3. Håll muspekaren över alternativet Ladda inställningar. Drive visar några fler alternativ.
  4. Välj ett av uppladdningsalternativ. (Jag föreslår att du väljer Konvertera Uppladdade filer till Google Dokument Format. Även om det bara nämner Docs, är detta en tvetydig fall där det betyder också andra Drive tillämpningsformat, liksom.)