Jämföra offentliga, privata och Hybrid Cloud Computing Alternativ

August 22

Cloud computing finns i tre former: offentliga moln, privata moln, och hybrider moln. Beroende på vilken typ av data som du arbetar med, men du vill jämföra offentliga, privata och hybrida moln i form av de olika säkerhetsnivåer och hantering krävs.

Jämföra offentliga, privata och Hybrid Cloud Computing Alternativ

Offentliga moln

En offentlig moln är en där de tjänster och infrastruktur tillhandahålls off-site via Internet. Dessa moln erbjuder den högsta nivån av effektivitet i delade resurser; Men de är också mer utsatta än privata moln. En offentlig moln är det självklara valet när

 • Din standardiserade arbetsbörda för applikationer används av massor av människor, till exempel e-post.
 • Du måste testa och utveckla programkoden.
 • Du har SaaS (Software as a Service) applikationer från en leverantör som har en väl genomförd säkerhetsstrategi.
 • Du behöver inkrementell kapacitet (förmågan att lägga datorkapacitet för högtrafik).
 • Du € re gör samarbetsprojekt.
 • Du € re gör ett programvaruprojekt ad hoc med hjälp av en Platform as a Service (PaaS) erbjuder moln.

Många chefer IT-avdelning är oroade offentliga moln säkerhet och tillförlitlighet. Ta extra tid att se till att du har frågor om säkerhet och styrning välplanerad, eller de kortsiktiga kostnadsbesparingar kan förvandlas till en långsiktig mardröm.

Privata moln

Ett privat moln är en där de tjänster och infrastruktur upprätthålls på ett privat nätverk. Dessa moln erbjuder den högsta nivån av säkerhet och kontroll, men de kräver att företaget fortfarande köpa och underhålla all mjukvara och infrastruktur, vilket minskar de kostnadsbesparingar. Ett privat moln är det självklara valet när

 • Ditt företag är dina data och dina program. Därför kontroll och säkerhet är av största vikt.
 • Ditt företag är en del av en industri som måste uppfylla strikta säkerhets- och dataintegritetsfrågor.
 • Ditt företag är tillräckligt stor för att köra en nästa generations moln datacenter effektivt på egen hand.

För att komplicera saker, är linjerna mellan privata och offentliga moln oskärpa. Till exempel är vissa offentliga molnföretag erbjuder nu privat versioner av sina offentliga moln. Vissa företag som bara erbjuds privata moln teknik erbjuder nu offentliga versioner av samma kapacitet.

Hybrid moln

En hybrid moln innehåller en mängd offentliga och privata alternativ med flera leverantörer. Genom att sprida ut saker över en hybrid moln, hålla dig varje aspekt på ditt företag på det mest effektiva miljön möjligt. Nackdelen är att du måste hålla reda på flera olika säkerhetsplattformar och se till att alla delar av din verksamhet kan kommunicera med varandra. Här finns ett par situationer där en hybrid miljö är bäst.

 • Ditt företag vill använda en SaaS ansökan, men är orolig för säkerheten. Din SaaS leverantör kan skapa ett privat moln precis för ditt företag inuti deras brandvägg. De ger dig ett virtuellt privat nätverk (VPN) för ytterligare säkerhet.
 • Ditt företag erbjuder tjänster som är skräddarsydda för olika vertikala marknader. Du kan använda en offentlig moln att interagera med kunderna men behålla sina data säkrade inom ett privat moln.

Kraven i cloud computing management blivit mycket mer komplexa när du behöver för att hantera privata, offentliga och traditionella datacenter alla tillsammans. Du måste lägga till funktioner för att förena dessa miljöer.