Vilka är de bästa tipsen för bakning fullkornsbröd?

September 1

De bästa tipsen för bakning fullkornsbröd är att suga kornen innan du lägger dem i degen, lämna degen jäsa två gånger innan bakning, att belägga bröd med smör innan bakning det, och för att undvika att göra degen för torr. Dessa tips hjälper att göra brödet stiga så mycket som möjligt och inte gå alltför fast under tillagningen. Kornen måste blötläggas för att mjuka upp dem och göra dem lättare att äta. Beläggning brödet i smält smör före gräddningen hjälper till att stoppa skorpan från att gå för hårt när kokta.

Korn som ingår i fullkornsbröd måste blötläggas innan de läggs till degen blandningen. Vid bakning fullkornsbröd, kan un-dränkta korn vara tuff och svår att äta. Bakers bör sätta kornen i en kopp vatten över natten innan bakning. De bör ta hänsyn till att kornen sväller under blötläggning processen. Vattnet bör tillsättas till degen tillsammans med kornen.

Låta degen stiger två gånger är ett bra tips för att baka fullkornsbröd. Många bagare bara lämna brödet stiga gång innan stans ner och bakning. Detta minskar mängden av lufthål i den färdiga limpan och gör brödet tätare. Brödet bör lämnas att stiga två gånger för att öka mängden av lufthål i limpa och göra det lättare att äta. Bakers bör täcka degen med en fuktig handduk för att förhindra luft från att komma till degen.

Våt degen är bättre än torr deg vid bakning fullkornsbröd. Helst ska degen fastnar på bakerâ € s fingrar något under knådning men inte lämnar rester. Många amatör bagare kämpa för att få konsistensen av degen höger. Om bagaren ISNA € t säker, bör han eller hon lämnar brödet lite för blött snarare än att göra det för torrt. Torr degen går ofta alltför tufft under tillagningen och den resulterande brödet är svårare att äta.

Beläggning toppen av limpan i smält smör är ett annat bra tips när baka fullkornsbröd. Detta förhindrar den översta jordskorpan blir för tufft och svårt att äta. Bakers bör smälta lite smör och sedan lätt borsta den över toppen av limpan innan den går in i ugnen. Varje limpa bör borstas med cirka två matskedar smält smör eller margarin. Brödet ska svalna efter att den är kokt.

  • Hela korn bröddeg bör stiga två gånger innan den gräddas.
  • Skivor av fullkornsbröd.