Vad är Super löss?

February 8

Super löss är angrepp av huvudlöss som inte svarar omedelbart till de vanliga kommersiella produkter formulerade för att ta bort löss från håret. Under årens lopp, det finns de i det medicinska samfundet som varnade för att det var bara en tidsfråga innan dessa löss kom att bli. Andra läkare avvisar idén, och tror motståndet har mer att göra med individen än med löss.

Teorin bakom super löss är att över tiden, har stammar av löss byggt upp en immunitet mot de viktigaste ingredienserna i över disk löss borttagning produkter, såsom schampo. Förespråkare av teorin notera att det inte är ovanligt att någon typ av insekt att förvärva en immunitet mot en viss produkt över tid, och att det inte finns anledning att anta löss inte kan samma nivå av anpassning.

Det finns flera olika kemikalier som används i olika löss avlägsnande produkter. Alla av dem anses vara insekticider. Sådana kemikalier som permetrin, lindan, malation och pyrethrin finns i antingen över disk rättsmedel för huvudlöss, eller är en del av föreningarna med receptbelagda produkter formulerade för att hantera allvarliga fall. Löss som klassificeras som super löss kräver ofta behandling med de starkare receptbelagda produkter, även om angrepp anses vara något mindre i antalet mogna löss och ägg som finns.

Dessa behandlingsresistent löss behöver fortfarande svara på OTC-produkter i vissa fall. Men snarare än den vanliga lopp inledande behandlingen följde upp med en behandling flera dagar senare för att döda eventuella kvardröjande ägg innan de kläcks, hantera super löss betyder oftast ytterligare tillämpningar av produkten under en längre tid.

Medan vissa forskare är sig bakom idén om super löss, andra anser att hela idén att vara en förvrängning av situationen. Som ett led i arbetet med att avslöja begreppet super löss, de pekar på det faktum att många människor fortfarande ta emot befrielse från att använda OTC löss avlägsnande produkter. Det finns dock en växande oro i vissa kretsar att om nyare och starkare behandlingar för löss inte utvecklas, kommer lössen fortsätta att anpassa och så småningom göra de nuvarande behandlingar helt verkningslös.

  • Super löss inte omedelbart svara på traditionell behandling.
  • Ett huvud lus.