Vilka är de olika typerna av Argyle Kläder?

November 28

Argyle kläder har utvecklats sedan dess ursprung i den 16: e eller 17-talet. Skotska män var de första att bära argylemönster, som är allmänt känd som en form av rutigt. Århundraden senare, har argyle kläder blivit mainstream preppy. Argyledesign påträffas på många klädesplagg, allt från strumpor till tröjor till tillbehör. Dessa mönster finns normalt på vävda plagg för både män och kvinnor, men sticka argyle kläder är också populärt.

I modern tid är argyle kläder generellt vävda. De garner eller trådar är sammanflätade för att bilda en väv, som sedan tillverkas i ett klädesplagg. När stickad använder stickar en teknik som kallas intarsia, vilket anses ganska svårt, och därför ofta reserverad för mallstickare.

Argyle kläder består av diagonala diamanter i ett rutmönster. Lines - antingen prickade eller fasta - punkteras kontinuerligt mitten av diamanter i hela arrangemanget. Ursprungligen stickad med gröna och vita eller neutrala nyanser av garn, visar upp den moderna argylemönster någon kombination av färger. Svart och vitt är en populär kombination på grund av olika färger den matchar, men andra kombinationer såsom rött och blått eller blått och grått är också omtyckt.

Argyle strumpor har blivit allt populärare under de 20 och 21-talen, och modegurus tror den till synes tidlösa mönstret är här för att stanna. Med förhöjd popularitet spikar på 1920-talet, 1940-talet och 1980-talet har argylemönster behållit en klassisk charm.

Sådana mönstrade argyle strumpor ses ofta i tidstypiska filmer och vintage fotograferar. Golfare är också ofta avbildas klädd argyle strumpor. Den skotska är stereotypt renderade bär argyle strumpor, men i mer av en traditionell mening.

Bredvid argyle strumpor, en av de mest populära argyle plagg är tröja väst. Detta klädesplagg, historiskt bärs av män utan också bärs av kvinnor i modern tid, är ganska mångsidig. Ett sätt att bära tröja väst är med ett par jeans eller khaki byxor och en krage skjorta. Den argyle utformad västen kan även bäras med en formell kostym. Långärmad argyle skjortor och tröjor kan även bäras ensam eller ihop med en kostym eller collared skjorta.

Att bära mer än en argyle klädartikel i taget rekommenderas inte. Även om det är svårt att samordna mönster i allmänhet argyle tänkt att bäras med fasta ämnen eller svaga ränder. Det är i allmänhet den djärvaste delen av outfit. Argyle kan framgångsrikt paras ihop med preppy, trendig, grungy, klassiker, eller retro kläder motiv.