Hur väljer jag det bästa svarv Projekt?

April 29

När du väljer en svarv projekt bör du hålla ett par saker i åtanke: vilken typ av projekt, storleken på projektet och vilken typ av svarv du planerar att använda. De verktyg som behövs för projektet, och svårighetsgraden bör betraktas som väl. Det är också en bra idé att hitta en detaljerad plan eller plan för projektet innan du sätter igång.

Svarv projekt är i allmänhet bäst lämpade för föremål som är cylindriska eller runda, så du bör välja ett objekt som har en lämplig form. Vanliga svarv projekt omfattar pennor, ljusstakar, pepparkvarnar, och skålar. De kan också innefatta restaurering av möbler, som nya stol och bordsben ofta vänt använder svarvar.

Storleken på projektet är en viktig faktor när man väljer en svarv projekt. Fristående svarvar kan vända stora objekt, medan bänk-top svarvar är bättre lämpade för mindre projekt. Om du planerar att göra större föremål, är chansen att du kommer att behöva en fristående eller stor svarv. Små föremål som pennor och små skålar är goda projektidéer för en liten bänk-top svarv.

En annan viktig faktor är den typ av svarv du har tillgängliga. En trä svarv är bäst lämpad för trä projekt. De har också högre vänd hastigheter än metall svarvar, vilket är en fördel när man arbetar med mjukare material. Denna typ av svarv som är bäst lämpad för icke-precisionsprojekt.

Metall svarvar är bäst lämpade för metallprojekt men kan även användas på hårda träslag, såsom lönn. Denna typ av svarv är mycket exakt och är ett bra val för mycket detaljerade eller precisions svarv projekt. Till skillnad från en trä svarv, kan en metall svarv skapa perfekta cylindrar eller sfärer. Metall svarvar kan inte skapa små föremål, men på grund av storleksbegränsningar, så för små projekt, kan en trä svarv vara ett bättre val.

Du kan behöva speciella verktyg eller mejslar för vissa svarv projekt, så det är bäst att se till att projektet du väljer kan kompletteras med de verktyg du redan har. För att göra en skål, till exempel, behöver du en skål vrida kit. För vissa projekt, kan du behöva använda routrar i samband med svarv. Routrar används normalt för prydnads svarvning, såsom vridning eller rep-liknande mönster.

Svarv projekt kan variera i svårigheter, och det är viktigt att välja ett projekt som matchar din nivå. Om du är nybörjare, det bäst att börja med enklare projekt. Ljushållare eller pepparkvarnar, till exempel, är relativt enkla projekt.

Försök att hitta tydliga och detaljerade ritningar eller planer innan du åta dig att en viss svarv projekt. Med lätt följa grafer och instruktioner gör det lättare att nå ett bra slutresultat. Projektplanerna är relativt lätt att hitta, och kan köpas på järnaffärer eller laddas ner från Internet.

  • En bra plan kan göra en svarv projekt mycket lättare att utföra.
  • Tänk på storleken på projektet och vilken typ av svarv du planerar att använda.