Vem är Charles Goodyear?

February 18

Charles Goodyear, namne med den välkända Goodyear, är uppfinnaren av vulkaniserat gummi. Vulkaniseringsprocessen har gjort möjliga många gummiprodukter såsom däck, vilket är anledningen till Goodyear-däck var uppkallad efter honom.

Charles Goodyear var en amerikansk uppfinnare som föddes 1800 i Connecticut. Han var också son till en uppfinnare, som hans far, Amasa Goodyear, kom upp med idén för stål högaffel.

Det var i början av 1830-talet som Charles Goodyear blev intresserad av tillverkning av gummi. På den tiden, gummi elastisk användes och experimenterat med ett antal produkter, men tillverkarna hade ännu inte hittat ett sätt att göra gummit stabil över tiden. Gum elastiskt var mottagliga för röta, och därför inte åldras väl. Goodyear, som var vid den här tiden redan djupt i skuld, bestämde sig för att försöka hitta ett sätt att göra gummi stabilt så att det skulle pågå en lång tid, även under ogynnsamma förhållanden.

I sina experiment, Charles Goodyear försökte blanda indiska gummi med flera olika föreningar, men ingen av hans blandningar producerade effekten han ville fram 1839. Tradition rymmer att Goodyear oavsiktligt spillts en blandning av Indien gummi och svavel på en het spis, men i boken han senare skrev, han förnekade att upptäckten var en olycka. Därför vissa spekulerar att Goodyear kan ha försökt värma blandningen som en del av hans experiment.

De närmaste fem åren Goodyear bringade fullända vulkaniseringsprocessen. Göra vulkaniserat gummi i flera olika växter med hjälp av sina bröder, upptäckte han den exakta receptet för att göra en helt stabil, väder formen av gummi. Det var därför inte förrän 1844 som han slutligen tog ut en amerikansk patent för sin uppfinning. Tyvärr, när han försökte lämna för en liknande patent i England, upptäckte han att en man vid namn Thomas Hancock redan hade ansökt om patent på samma uppfinning. Hancock påstod sig ha uppfunnit vulkaniserat gummi oberoende av Goodyear, men vissa misstänker att han kan ha kopierat Goodyearâ € s recept efter märker en svavelrest på ett urval av gummi som Goodyear distribueras.

Goodyear dog i skuld 1860, skulle många år innan gummi användas för att göra bildäck. Faktum är att när det Goodyear skapades 1898, hade ingen anslutning till Charles Goodyear själv, bortsett från dess founderâ € s önskan att hedra uppfinnaren som hade upptäckt vulkaniserat gummi vid en sådan bra pris för sig själv.

  • Högar av däck.