Vad är en Humane Mouse Trap?

December 19

Många människor som har möss i sina hem skulle vilja bli av med dessa skadedjur. Möss kan bära sjukdomar och människor är bäst av i hemmen fria möss, exklusive sällskapsdjur möss. Det kan tyckas grymt att fånga möss på ett sätt som dödar dem och det finns flera alternativ för att bli av med möss utan omedelbart orsaka deras död. En idé är humana mus fälla.

En human mus fälla eller levande mus fälla fångar möss på ett sätt som inte dödar dem. Detta åstadkommes vanligen med hjälp av någon sorts bur som har en ingång, men inte en utgång. Ibland entrén har särskilda vikt känslig som stänger en dörr när en mus har skrivit. Inte alla levande mus fällor är perfekt och vissa kan av misstag stänga entrédörrar på möss om de är tillräckligt små. Vanligtvis dock fungerar en human mus fälla väl att fånga möss, som sedan kan frigöras långt från mänskliga boningar.

Du hittar massor av sorter av humana mus fällor tillgängliga online och på platser som järnaffärer. Några av dem är lämpade för att fånga en enda mus och andra kan användas för att fånga flera möss. Det senare kan vara ett bättre val om du har en betydande mus angrepp i ditt hem. Många av dessa humana mus fälla typer lätt rengöras och återanvändas så att du don 't har att förfoga över fällan när du flyttar musen eller möss.

En human mus fälla som rekommenderas av organisationen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) är Smart Mousetrap, som tillverkas av företaget Greenfeet. Detta är ett billigt fälla som ser mer ut som en plast hamster eller mus bur. Den har gott om lufthål så att mössen inte kommer kvävs och du kan definitivt säga att du har fångat en mus genom den genomskinliga plastbeläggning. Det finns en mängd andra fällor human mus finns, men inte alla kan du berätta om du faktiskt har fångade en mus.

Några levande mus fällor är inte riktigt humana. Några varumärken kommer med lim papper inuti fällan, vilket kommer att orsaka musen för att hålla sig till papperet. Du kan inte släppa möss fastnat på detta sätt, och de flesta människor antingen tillåta dessa möss att svälta ihjäl eller så döda dem. När du använder dessa fällor utan lim papper, kan möss fångas säkert och släpptes i naturen.

Även om en human mus fälla är tänkt att vara bättre för musen, finns det vissa problem med fälla och frigörteori. Först, det är definitivt inte human om du inte släpper musknappen snabbt. Möss kan svälta och dö om berövas mat, vilket kan vara en fruktansvärd och smärtsam död. Använd inte dessa fällor om du inte kommer att vara hemma för att kontrollera dem ofta. Dessutom kan vissa möss är inte särskilt väl anpassade till att leva borta från mänskliga boningar och de kan inte överleva eller kunna konkurrera bra för livsmedel när de släpps.

  • Den klassiska, fjäderbelastade musfälla är utformad för att döda gnagare.