Vad är handel skolor?

December 2

Handel skolor, som också kan kallas yrkesskolor, är oftast eftergymnasiala institutioner som tillhandahåller utbildning i en mängd olika områden. Utbildning är oftast praktiskt, tillåter människor att gå direkt från yrkesskola i sysselsättningen inom det område som de utbildade, förutsatt att det finns lediga jobb. Många handelsskolor finns och de kan erbjuda mycket specifik läroplan i vissa områden eller kan ha ett brett utbud av certifikat program för att utbilda människor för olika typer av arbeten.

Ibland handel skolan inte posta sekundärt. I länder som Finland, kan eleverna delas in karriär och akademiska studier. De som går in i en finsk karriär skola skulle få praktisk utbildning inom många områden, bland annat saker som informationsteknik (IT), gästfrihet arbete, praktisk omvårdnad, eller i vissa hantverkare arbete.

I länder som USA, är yrkesskola normalt företas efter examen från high school, och studier kan vara olika. Skolor finns för att lära människor sekreterar eller paralegal färdigheter, informationsteknik, auto arbete och reparationer, och konst och design, för att bara nämna några. Många handelsskolor i USA hjälpa människor att få licensieringen inom särskilda områden. Till exempel de utbildning i omvårdnad kunde vinna den utbildning som behövs för att ta prov för licensierade praktiska omvårdnad (eller licensieras yrkesutbildning omvårdnad).

De flesta handelsskolor i USA erbjuder certifikat program och Dona € t erbjuder standardiserade college grader. Vissa program slutar med människor tjänar associateâ € s grader, men det är ovanligt. Det har funnits en ökande trend mot handel skolor som inte erbjuder både praktisk eller yrkesutbildning och högre nivå grader.

Vissa handelsskolor är offentliga och det är möjligt att ta certifikat eller yrkesutbildning inom offentliga universitet inte enbart tillägnad undervisnings trades. Till exempel många högskolor erbjuder utbildningsprogram för omvårdnad, sekreterare, IT, en mängd olika typer av reparationer och gästfrihet arbete. Offentliga skolor tenderar att vara betydligt billigare än är program på privata yrkesskolor, men det kan ändå konstateras att de flesta handelsskolor är privata i USA.

Kvaliteten på yrkesskolor kan variera kraftigt, och Ita € SA bra idé för dem som överväger uppslutning för att titta på rykte på skolan, till kostnaden närvara, lämplig lokal eller nationell ackreditering, och det sätt på vilket skolan anses av handel där en person vill träna. Ibland privata unaccredited skolor erbjuder mycket dyra utbildning som inte kommer att ge studenterna den utbildning de behöver för att arbeta inom ett visst område.

För många är närvaro vid en yrkesskola eller i handels program på ett community college ett lönsamt alternativ när man lär sig en karriär. De flesta program har fördelen av att vara avslutad inom ett år eller två, vilket ger människor möjlighet att börja arbeta snabbare, i stället för att lära sig ett yrke som kräver många års studier. Ett problem kan uppstå om folk vill gå tillbaka till skolan för att tjäna grader vid en senare punkt efter att ha deltagit i handelsskola. Vissa studier och enheter som tjänas från handelsutbildning får inte överlåtas till vissa högskolor, även om detta beror på högskolan en person vill delta.

  • Handel skolor som utbildar eleverna i en viss handel, även kallad yrkesskolor.
  • En kulinarisk skola är ett exempel på en yrkesskola.
  • Handel skolor har ofta kurser som är av teknisk natur.
  • Skickliga arbetare, såsom CNC-operatörer, lär ofta sina yrkeskunskaper vid handelsskolor.
  • Handel skolor kan ha kurser med inriktning på VVS.
  • Byggbranschen är ett fält som betjänas av fackskolor.
  • Mode designskolor anses handel skolor.
  • Handel skolor kan ha kurser i snickeri för personer intresserade av att göra möbler.