Vad är en gemensam Scarf?

April 21

En scarf gemensamt, eller scarph gemensamt, används för att sammanfoga två stycken av trä eller metall början till slut. Det är en enkel form av en överlappsfog, och när de två delarna är förbundna med varandra, alstrar en praktiskt taget osynlig söm. Snickare kan använda denna gemensamma när materialet de vill ansluta sig är inte tillräckligt lång för den aktuella uppgiften. Det är också användbar om materialet har skurits för kort. Under sådana omständigheter kan en fogen användas för att utöka materialet till önskad längd.

Joiners kommer att skapa en halsduk gemensamt genom att först avsmalnande ändarna av de material som skall sammanfogas. Ändarna förenas sedan ihop och fästs. När detta gemensamma används för att gå med trä, kan det område som skall limmas samman. En halv-varv gemensamt är en variant av halsduken gemensamma. Andra versioner av leden inkluderar samordnas halsduk, den pläterade halsduk, den tenoned halsduk, och dubbel tenoned halsduk.

Det finns två olika kategorier av scarf lederna: en vanlig halsduk och en sammankopplande halsduk. En vanlig scarf gemensamt görs när två platta träbitar förenas i en vinkel. För att hålla ihop, behöver denna gemensamma att fästas med en substans som lim, skruvar eller bultar. En förregling scarf gemensamt beror också på dess fästen för att hålla leden tillsammans. Det finns flera typer av samverkande scarf lederna, inklusive hooked, fastkilad och nibble lederna.

Släta scarf lederna är inte särskilt stark och, som sådana, används ofta för dekoration. Några exempel på dess användning kan hittas i trim eller gjutning. Faktum golvlister av många hus använder en vanlig halsduk. I denna ansökan, är de två sidorna av sockelskivan skärs vid en 45 ° vinkel, en med avfasningen mot rummet, den andra mot väggen. Då de monteras ihop och spikas i väggen.

En förregling halsduk, å andra sidan, har flera användningsområden. Tre sådana samverkande scarf lederna, nyckeln halsduk, den krok halsduk, och den nycklade kroken halsduk, används i bygg fartyg och båtbyggeri. Nyckeln hooked halsduk leden är en kombination av en nyckel halsduk och en krok halsduk. Både nyckeln och krok halsduk används ofta för att skapa ryggben av många båtar. Eftersom det virke som används i dessa tillämpningar är så långa, är dessa fogar vanligtvis stängda medelst bultar.

  • Baseboards i många hus använder en vanlig halsduk.
  • En halv-varv gemensamma är en vanlig typ av halsduk gemensamt.