Vad är en Biopic?

February 11

En biopic är en film gjord för teatrar eller tv som dramatiserar någon livshistoria. Den tidigaste biopic anses ofta vara den tysta franska filmen Jeanne Dâ € Arc släpptes 1899. Cecile B. DeMille också gjort en film om Jeanne d'Arc i hans 1916 Joan kvinnan. Således kan det ganska anges att biopics framkom i början av filmer, och visar inga tecken på avmattning.

En del anser att en biopic, ur ett historiskt perspektiv, kommer sannolikt att kola sanningar ibland. Detta beror på att chefer behöver sina filmer för att skapa drama, och lika bra att göra det på ett relativt kort tidsperiod. Mest skriftliga biografier har detaljer som många historiker anser viktigt. Från en filmisk känsla, kan de inte anses vara lika viktiga.

Alternativt kan en filmskapare förmodligen använda en biopic som en tolkning av en historisk karaktär. De kanske betona vissa delar av en persona € s liv som verkar relativt oviktigt historiskt, som social kommentar, eller att uppfinna den historiska ämne.

Det är förvisso sant att en biopic inte får presentera information sanningsenligt, för, eller helt. Till exempel biopic A Beautiful Mind om John Forbes Nash, en exceptionell matematiker som lider av schizofreni, varit har kritiserats för att släta över vissa anklagelser som Nash var antisemitisk.

Nästan varje biopic leker med sanningen någon gång. Filmskapare hävdar att det är nödvändigt att göra så för att producera konst som också är säljbar. Historiker eller biografer kan dock skaka på huvudet i oenighet.

Om man undviker frågan om fullständig precision i biopic, då är det helt klart en genre, som är mycket populär och innehåller några av de bästa filmerna som gjorts. Biopic filmer ofta nominerad till Academy Awards och andra motsvarande utmärkelser. De bevisar ofta vara biljettintäkterna pärlor, även om detta inte alltid fallet.

Tidigare biopic filmer som vunnit Bästa film Awards inkluderar: Den store Ziegfeld, Lawrence av Arabien, Patton, Gandhi, Amadeus och A Beautiful Mind. Den nominerade listan över biopic filmer är ännu mer omfattande.

Bästa film nominerade till biopic filmer från 2000 inkluderar framåt Capote, Ray, Good Night and Good Luck, Finding Neverland, The Aviator, Erin Brockovich, och The Pianist. Över 60 biopic filmer har fått bästa bild nomineringar.

Filmkritiker, även amatör sådana, älskar att göra listor över bästa filmer, och naturligtvis, de flesta har en bästa lista biopic filmer. Det kan vara bra debatt om vilken av dessa filmer är faktiskt det bästa, och individuell smak varierar. Men många är överens om att följande biopic filmerna hör någonstans i listan över mest populära biopics. Listan innehåller Gandhi, Amadeus, Lawrence av Arabien, Raging Bull, Citizen Kane, Malcolm X och Patton.

  • Den Oscarsbelönade film baserad på livet av Mahatma Gandhi är en välkänd biopic.
  • Biopics erbjuder ibland en mer dramatisk vision om en historisk person liv.