Hur väljer jag det bästa Wireless Audio och Video sändare?

September 29

Den bästa trådlösa ljud- och videosändare fungerar på en hög gigahertz frekvens, fungerar på flera kanaler, och sänder fjärrstyrningssignaler samt audiovisuella signaler. Dessa anordningar gör det möjligt för en elektronisk anordning för att sända till flera mottagande stationer runt ett hem eller kontor. De är kompatibla med de flesta datorer, satellitmottagare, skivspelare och tv.

Denna typ av sändare tillåter användare att skicka en signal mellan två ljud- eller videoheter utan användning av mellanliggande trådar. En DVD eller Blu-ray-spelare kan skicka en trådlös signal till en avlägsen tv med denna teknik, till exempel. På samma sätt kan en stereoanläggning i ett rum ta emot en signal från en dator i nästa rum. Tv satellitabonnenter med endast en mottagare kan skicka överföringen till varje tv i huset.

Andra elektroniska enheter som verkar på en mega- eller gigahertz frekvens kan störa konkurrerande trådlösa signaler, såsom de som skickas ut av den trådlösa ljud- och videosändare. Mikrovågsugnar, trådlösa Internet routrar och trådlösa telefoner är några av de vanligaste bitar av teknik som stör dessa sändningar. För att undvika att förlora en signal när en familjemedlem slår på mikrovågsugn eller gör ett telefonsamtal, bör konsumenterna leta efter en enhet som fungerar på en 5,8 gigahertz frekvens eller högre.

Sändare som ger flera kanaler kommer också att hjälpa konsumenterna att eliminera risken för störningar. Enheter bör erbjuda fyra eller fler kanaler att välja. Detta gör det också möjligt för användare att koppla flera enheter till en trådlös sändare. En individ kan då välja mellan olika enheter, till exempel en satellitsignal eller en Blu-ray-spelare, genom att helt enkelt byta mellan kanaler på transmissionslådan.

En högkvalitativ sändare skickar inte bara video- och ljudsignaler till en sekundär plats, men signalerna från enhetens fjärrkontroll samt. Inte alla sändare skicka dessa mer specifika signaler, att tvinga användarna att resa mellan rum för att ändra TV-kanaler eller titta förinspelade tv-program. Fjärrkontroll förlängare finns tillgänglig på vissa modeller som tar bort denna olägenhet.

Dessa högre kvalitet enheter ger användarna två mindre signalsändare utöver de större ljud / bild-enheter. En liten enhet måste placeras framför inspelning eller uppspelningsenheten medan den andra är placerad under den sekundära tv tar emot signalen. Användare bara peka på den lilla sändaren nedanför tv och signalen skickas tillbaka till uppspelningsenhet i nästa rum.

  • En videosändare kan användas för att transportera signaler från en övervakningskamera.