Vilka är grunderna i engelska Garden Design?

September 28

Traditionella engelska trädgårdar är vanligtvis betraktas som att ostrukturerade, flödande trädgårdar med en nästan vild, informell utseende. Framgångsrikt skapa en sådan trädgård kräver lika mycket noggrann planering som plantera en trädgård med en mer strukturerad, formell känsla, så planera framåt är ett måste. Noggrant välja kompletterar blommor och häckar är typiskt ett bra ställe att börja, samt besluta vilka delar av den engelska trädgården kommer att ingå.

Den oväntade är en viktig faktor för att engelska trädgårdsdesign. Ett av de bästa sätten att åstadkomma detta är att skapa en trädgård inuti en annan. Engelska trädgårdar har ofta ett spretigt, vild, och nästan slumpartat utseende, men normalt ingår annan mer åter trädgård någonstans inom grunderna. Detta kan ta form som en sektion enbart ägnas åt färska örter som kan plockas för köket eller flera spaljéer av klätterrosor erbjuder avskildhet till trädgård bänkar och några eleganta rosenbuskar.

Den spaljé är ett annat grundläggande begrepp på engelska trädgårdsdesign, och denna typ av struktur används ofta i hela trädgården. Utöver de spaljé, kan en pergola eller vatten funktion också tjäna till att lägga till en annan del av djup till trädgården. Stone är vanligt i engelska trädgårdar, och kan användas i bänkar och statyer samt slingrande vägar genom blommorna.

Färgscheman i engelska trädgårdar är ofta begränsade till högst tre eller fyra färger. Noggrant val av dessa färger kommer inte begränsa antalet blommor som kan läggas, är blommor av olika nyanser ofta ingår i trädgården. Många av blommorna traditionella till engelska trädgårdsdesign har en vild, flödande utseende till dem, och med så mycket grönska som någon annan färg. De flesta av dessa blommor är perenner, även om det kan finnas andra typer strödda över hela trädgården för sort.

Växter är vanligtvis placeras i mycket stora block eller cirklar för att skapa betydande fläckar. Mellan dessa grupper av blommor, slingrande, kan vandrande vägar dubbla tillbaka på sig själva om trädgården är stor nog. Det finns få om några raka linjer i den engelska trädgårdsdesign, accenting det vilda och otämjda känsla.

Element såsom krukor, smide, spegelbollar eller andra trädgårdsdekorationer delar vanligtvis ett gemensamt tema när den används i en engelsk trädgård. Färger matchar ofta de som finns i blommorna, även om det kan finnas många olika nyanser av samma färg. Hellre än terrakotta eller grå, innehåller engelska trädgårdsdesign ofta betydligt ljusare, mer iögonfallande färger. Inventarier och krukor i en engelsk trädgård är inte bara sätt att visa de växter som är den viktigaste delen av trädgården; de är också en integrerad del av trädgården själva.

  • Rosenbuskar finns ofta i engelska trädgårdar.
  • Kompletterar blommor och häckar är en viktig del av engelska trädgårdsdesign.