Hur väljer jag det bästa Pinewood Derby Axel?

February 1

Den viktigaste aspekten av att välja en pinjeskog derby axel för din ras bil är att hålla i minnet att det mer exakt och rakt din axel är, desto mer sannolikt är det att axeln kommer att arbeta på det sätt du vill att det ska bidra till din vinnande tävlingar på regelbunden basis. Enligt de regler som utformats av Boy Scouts of America, som sanktioner furu derby raser, är specialaxlar inte tillåtna i furu derby race. Detta innebär att du måste se till att axlarna du får i ditt furu derby bil kit är av tillräcklig kvalitet för att ge dig bästa möjliga prestanda. Det finns också några saker som du kan göra för att förbättra axeln prestanda, såsom arkivering av produktions varumärkena och se till att axeln är rak och skakar inte.

Börja med att ta bort furu derby hjul och axlar ur lådan innan du gör ditt köp. Inspektera axlarna för tecken på kurvor eller grader som kan bidra till ökad friktion eller dra på hjulen. Kör fingrarna över punkten mellan axelnavet och spetsen. Det bör vara enhetligt jämn, utan några tecken på oegentligheter.

Kontrollera baksidan av axelnavet, och du kommer att se två linjer. Dessa är produktionstecken. Du kan göra din bil snabbare genom att fila bort dessa märken. Att se till att de är relativt små kommer att minska mängden arbete som du kommer att behöva sätta in för att göra axlarna arbete utan ett skumt.

Skjut ett hjul på varje furu derby axel och vicka hjulet försiktigt fram och tillbaka. Wobble under tävlingar bidrar till sätts dra på bilen, vilket i sin tur kommer att sakta ner dig. Hjulet ska vara tight, men inte tätt.

Nyp tallveds derby axeln strax bakom ratten för att hålla den på plats, och sedan använda den andra handen för att ge hjulet en spin. Om det gungar för mycket, kommer det att fånga på fingret och bromsa snabbt. Om hjulet och axeln är korrekt monterad, kommer hjulet att fortsätta att snurra smidigt utan vinglar.

I fria furu derby raser, kan din furu derby axel användas för att få största prestanda från din bil. Specialty axlar använder vanligtvis reducerad friktion polerade eller belagda ytor, inkluderar reservoarer för att hålla grafitsmörjmedel och har set-back huvuden som minskar mängden kontakt mellan hjulet och axeln. Dessa furu derby axlar inriktas på att undanröja vobblingen associerad med furu derby hjul och eliminera friktionen mellan hjulet och axeln, vilka båda avsevärt bromsa bilen. Med hjälp av en specialpinewood derby axel, kan dock resultera i diskvalificering från tävlingar om du använder dem under sanktionerade Boy Scouts of America tävlingar.

  • Enligt reglerna för Boy Scouts of America, är specialaxlar inte tillåtna i furu derby race.