Vad betyder "I full galopp" Mean?

October 22

"I full galopp" är ett idiomatiskt uttryck som har två liknande betydelse med mycket olika konnotationer. I en mening, en person som är "I full galopp" är redo för action och ivriga att starta. I en andra, lewder bemärkelse, en person som beskrivs på detta sätt är ivrig att initiera, eller mycket sniken av, lider aktivitet.

Termen populariserades först under 1950-talet. Den exakta etymologin av idiomet är okänd, en teori är att det har sitt ursprung i horsemanship. Ordet "trav" tenderar att trolla fram bilder av en häst som är ivriga att börja trav mot sin destination. Således teorin att frasen härstammar från någon som arbetat med hästar kan vara trovärdigt.

"I full galopp" är en fras som är bäst bland vänner och släktingar, eftersom inblick i någons bakgrund är ofta nödvändigt att förstå avsikten bakom användandet. Till exempel uttalandet, "Hon är riktigt varmt till trav för att ta sig till jobbet" kan innebära att det finns någon på jobbet som hon är ivrig att se, eller det kan betyda att hon ser fram emot att starta ett nytt projekt. I det här fallet skulle bara någon med personlig kunskap om högtalaren eller kvinnan i fråga förstår den exakta innebörden. Försiktighet bör iakttas vid användning denna fras, eftersom vissa människor kanske lätt misstolkar avsikten bakom det kan även tolka det att vara sexuella trakasserier om den används på arbetsplatsen, till exempel.

Populärkultur hänvisningar till denna fras är vanliga. En film med detta namn visar en talande häst med en gåva för att plocka bestånd. Idiomet har en dubbel betydelse i denna titel eftersom huvudpersonen är ivrig att få pengar och att vinna över en tjej. Hitlåten "Too Hot Ta Trot" av The Commodores använder en variant av frasen med starka sexuella konnotationer.