Vad är Coworking?

January 16

Coworking är en metod för samarbetsförmåga för oberoende yrkesutövare som tillhandahåller dem med en bekväm och professionell utrymme att arbeta tillsammans med sällskap av likasinnade. Många oberoende entreprenörer och reser yrkesverksamma arbetar i hotell, kaféer och andra mindre än idealiska platser, och coworking är utformad för att åtgärda detta genom att skapa ett utrymme speciellt för människor som föredrar att arbeta nomadically. Coworking utrymmen kan hittas i många större städer runt om i världen, och mer hela tiden öppnar.

Med uppkomsten av teknologiindustrin på 1990-talet, ett antal arbetare blev nomader, undviker den traditionella kontorsmiljön för mer flexibla öppettider, scheman och jobb hemma. Men många människor känner sig väldigt isolerad hemma, och så dessa nomadiska arbetare började hitta utrymmen i kaféer, bibliotek och andra offentliga platser att arbeta, för att förhindra isolering och i hopp om att mötet kolleger oberoende yrkesutövare. Men dessa fläckar är inte alltid perfekt, särskilt för kundmöten, och begreppet coworking uppstod.

En coworking utrymmet är typiskt ganska stora och mycket flexibel. Det kan omfatta konventionella kontor och konferensrum, tillsammans med en stor offentlig område där människor kan arbeta och nätverka med varandra. Folk betalar avgifter på en glidande skala för att använda utrymmet, beroende på hur de använder det, och i vissa fall kan människor använder det gemensamma området gratis. Drop-ins är oftast välkomna.

Människorna i ett coworking utrymme är ofta ganska varierande. Det är möjligt att se webbutvecklare och andra personer som deltar i teknologiindustrin tillsammans med människor i andra branscher som valt att jobba utanför kontoret. Många författare också dra nytta av coworking utrymmen.

Att arbeta i delade utrymme har ett antal fördelar. Till exempel kan människor bolla idéer med varandra och enkelt samarbeta i projekt. De delade kostnader gör också kontorslokaler betydligt billigare, tillåter människor att skapa ett utrymme där de kan träffa kunder på ett professionellt sätt. Coworking ger också en slags "café kultur," främja intellektuellt utbyte, vänskapsband med andra människor i ofta isolerade industrier och gemenskap.

Inte mycket som behövs för att starta en coworking utrymme, och i mindre samhällen, likasinnade proffs ibland bara träffa varandra i ett privat hem i flera månader innan inrättande av en riktig professionell utrymme. Vissa coworking utrymmen kommit med ett antal klockor och visselpipor, som avser att tillgodose människor som vill ha en verkligt professionell utrymme, medan andra är mer avslappnade. För att hitta en sådan plats i ditt område, kan du söka efter "coworking" eller "co-arbetande" och din stad i en sökmotor, och om du inte kan hitta en, kanske du bör starta en!

  • Coworking uppnås genom samverkansmöten.
  • Coworking tillåter oberoende yrkesutövare att arbeta i en bekväm plats med likasinnade.
  • Coworking tillåter människor att bolla idéer med varandra och enkelt samarbeta i projekt.