Vad är Salsa Aerobics?

October 9

Salsa aerobics är ett träningsprogram som använder salsa dans i en hög energi träning för att få puls upp. Det kan kombineras med ett antal olika träningsrutiner för fitness, inklusive styrketräning, löpning och andra aktiviteter. Vissa gym och träningsanläggningar erbjuder salsaaerobicsklasser och det är också möjligt att använda video för ett träningsprogram hemma. Personer som använder video kan vara till hjälp att delta i minst en klass personligen så att en instruktör kan ge dem tips om korrekt form.

I aerobics, är målet att få puls upp och hålla den under en längre tid. Aerob träning är bra för hjärt och lunghälsa. Den kan också användas för viktminskning och kombineras med andra aktiviteter för muskeltoning. Ett antal dansaerobicspass ger människor med aerob träning och dansträning kombineras för att hålla övningen roligt och engagerande, som ett vanligt problem som många motionärer inför är tristess med vanliga gympa.

I en salsa aerobics klass eller rutin, folk börja med stretching och uppvärmning. Utövar kallt rekommenderas inte eftersom det kan sila musklerna. När människor värms upp, kan de börja utföra en serie danssteg för att höja sin hjärtfrekvens, både ensam och med partners. Salsa är en naturligt energiska dansform med en studsande beat som är lätt att följa. Förutom att höja pulsen, kan klassen också ge människor med dans färdigheter.

När rutinen är över, folk svalna med en rad sträckor och mjuka övningar för att undvika muskelskador. Vissa instruktörer integrera golvarbete i den här delen av klassen för att hjälpa människor att utveckla sin kärn muskler, öka flexibiliteten och utveckla mer muskelstyrka. En salsa aerobics klass kan ta en timme till 90 minuter, beroende på format och instruktören, och eleverna kan välja att följa med styrketräning eller andra gym aktiviteter.

När vi söker en salsa aerobics klass, rekommenderas det starkt att hitta en certifierad aerobicsinstruktör. Gym instruktörer brukar ge information om var de fick sin utbildning och om de håller certifieringar, och denna information kan slås upp för att ta reda på om den också kraven för anläggningar eller organisationer instruktören är affilierad med. Många salsa aerobics instruktörer har även dansupplevelse, bland annat en historia i danstävlingar för vissa.

  • När vi söker en salsa aerobics klass, rekommenderas det starkt att hitta en certifierad aerobicsinstruktör.