Vad är en amylasinhibitor?

September 9

Amylas är ett enzym som finns naturligt i tarmkanalen. Dess uppgift är att bryta ner stärkelse i livsmedel, så att kroppen kan använda den för energi. En amylasinhibitor är en substans som blockerar effekten av amylas, och en del finns naturligt i livsmedel såsom vita bönor. Vetenskapliga studier tycks indikera att amylasinhibitorer kan bidra till att minska blodsockernivån hos diabetiker och även kan ha en positiv effekt på viktminskning.

Kroppen tar i mat så det kan bryta ner det för näring och energi. Stärkelse är en hög energi typ av mat, och kroppen har därför utvecklats ett specifikt enzym, vilket är amylas, att bryta ner det till användbara bitar. En nackdel med detta utvecklad mekanism för stärkelseanvändning är att energin från stärkelsen kan bidra till fetma och typ 2-diabetes hos personer som inte äter en hälsosam kost. För att hjälpa diabetiker kontrollera sitt blodsocker, och feta människor gå ner i vikt, forskare undersöker möjligheten för enskilda ämnen ha en amylasinhibitor effekt på kroppen.

En mängd olika naturliga ämnen tycks innehålla molekyler som har amylasinhibitor effekter. Vete och vita bönor är de viktigaste källorna, från och med 2011, och i allmänhet, forskare testar koncentrerade extrakt av dessa molekyler och inte de grönsaker eller spannmål själva. En möjlig orsak till att en anläggning kan innehålla en amylasinhibitor är att molekylen kan skydda mot insekter eller djur som väljer att äta växten. Århundraden av domesticering av växter kan ha ändrat näringsprofil växterna att vara mer smakrik, men ändå innehåller några av de ursprungliga skydds molekylerna.

Ett enzym är i grunden en molekyl med en speciell tre-dimensionell struktur som kan låsa på en specifik målsubstans. Vad en amylasinhibitor gör är spärren på denna molekyl, och hindra den från att erkänna stärkelse. Utan stärkelse identifiering, kan enzymet inte fungerar, och stärkelse rör sig genom matsmältningen oförändrad. Om en amylasinhibitor arbetar effektivt, inte energin från stärkelsen inte komma in i kroppen, och om personen inte ser en stegring i blodsockret från maten, eller upp i vikt från stärkelse energi.

Från och med 2011, inte amylasinhibitorer inte vara så effektiva som krävs för att bli populär i viktminskning eller diabetesbehandling. Forskning pågår, dock, och vissa versioner finns redan på marknaden som växtextrakt. Eftersom ämnen kan ha effekter på blodsocker, dock personer med diabetes behöver medicinsk rådgivning innan du använder produkterna. Kan potentiellt också detalj de eventuella biverkningar av amylasinhibitorer, men inga andra allvarliga biverkningar har ännu inte noterats Ytterligare forskning.

  • Bönor innehåller naturliga amylasinhibitorer.