Vad är en mild allergisk reaktion?

March 16

En mild allergisk reaktion är en allergisk reaktion som inte är livshotande, men kan ändå orsaka måttlig obehag för de drabbade. Medan en allvarlig allergisk reaktion kan orsaka halsen sväller stängd, kompromissa andning, en mild allergisk reaktion oftast bara resulterar i klåda, rodnad och irritation. Det är viktigt att ha i åtanke dock att milda reaktioner kan förvärras med tiden, så de upplever man bör ändå varna sina läkare.

En mild allergisk reaktion kan ha många potentiella orsaker. Vissa människor kan vara något allergisk mot bistick, till exempel, medan andra kan ha en reaktion på vissa hushållskemikalier. Olika livsmedel, särskilt skaldjur och nötter, kan också utlösa allergiska reaktioner. Även en blodtransfusion eller annan medicinsk åtgärd som introducerar ett främmande ämne i kroppen kan utlösa en reaktion. De som utvecklar en allergisk reaktion och kan inte bestämma källan av reaktionen bör besöka en allergolog för att hjälpa dem att avgöra utlösaren.

Symtom på en mild allergisk reaktion varierar från person till person. De vanligaste tecknen inkluderar en kliande utslag på kroppen. För kontaktallergier är utslag oftast lokaliserad till den del av kroppen som rörde ämnet, men med intern exponering - orsakas av att äta eller andas in avtryckaren - utslag kan spridas över hela kroppen. Klåda utan utslag är också möjligt. Andra symptom kan vara vattniga ögon och nästäppa.

Att behandla en mild allergisk reaktion oftast bara kräver över-the-counter mediciner och krämer. Antihistamin kapslar eller piller är de vanligaste mediciner eftersom en allergisk reaktion inträffar som ett resultat av speciella celler i kroppen som frigör ett ämne som kallas histamin. Detta i sin tur utlöser symptomen på en allergisk reaktion. Krämer som innehåller antihistaminer kan hjälpa till att lindra klåda. Om den allergiska reaktionen orsakas av hudkontakt med ett hushåll kemikalie, tvätta området med tvål och vatten och tillämpa medicinsk kräm kan vara tillräckligt för att lindra symptomen.

En mild allergisk reaktion kan höja till en allvarlig allergisk reaktion utan förvarning. Även om en person lider en mild reaktion på ett visst ämne i många år, kan det ämnet så småningom utlösa en mycket mer allvarlig reaktion. Ämnet orsakar en allergi process i kroppen, vilket förvärrar genom upprepad exponering. När en trigger är identifierad, är det viktigt att undvika det så mycket som möjligt, eller bära medicin om man undviker avtryckaren inte är möjlig. För kontaktallergier, handskar medan du gör hushållsarbetet och använda alternativa rengöringsmedel kan bidra till att förebygga komplikationer.

  • En mild allergisk reaktion är inte livshotande, men det kan fortfarande orsaka måttlig obehag för de drabbade.
  • Utslag kan vara resultatet av en allergisk reaktion.
  • Klåda kan vara ett tecken på en allergisk reaktion.
  • Allergier mot skaldjur, liksom ostron, är vanliga.