Rodel Konkurrensen på vinter-OS

May 25

Rodel är en av sledding händelserna vinter-OS, tillsammans med bobsleigh och skelett. Luge reglagen ligger på rygg på en plan släde som careens ner på spåret vid nästan 140 kilometer i timmen. De höga hastigheter, inneboende fara och nära finish gör rodel en fascinerande sport att titta på.

Rodel, uppkallad efter det franska ordet för släde, uppstod som en sport i den 19: e århundradet i Schweiz, tillsammans med de flesta av de glidande sport. Rodel förblev en huvudsakligen Swizz sport fram till början av 20-talet när det började sprida sig över Europa. Trots sin popularitet, rodel wasnâ € t läggs till vinter-OS tills 1964 spel i Innsbruck.

De åkare använder samma spår som används för både bob och skelett. Racers börja med att sitta på sina glasfiber slädar och gripande handtag som är inbäddade i isbanan. Drag på dessa handtag för att ge sig själva en utgångspunkt tryck och sedan gräva i isen med sina spetsade handskar för att bygga momentum. När theyâ € ve fick lite fart de ligger platt på släden och styra med hjälp av kroppsrörelser i sina ben, axlar och huvud. Om de behöver bromsa, kan de använda sina fötter, dra upp på löparna, eller helt enkelt sitta upp.

Den luger måste ta bort kort efter att ha berättat att banan är klar och han eller hon måste avsluta loppet med släden i skjutläge. Om av någon anledning luger stannar under tävlingen, kan de positionera sig själva och fortsätta tävlingen tills, men om en luger vidrörs av en medlem av spår besättningen eller ens ett fan, är han eller hon diskvalificerad.

De olympiska spelen är värd tre rodel händelser: a mena € s singel, en womenâ € s singel och en dubbel händelse. I singel händelsen, det finns fyra heat under loppet av två dagar. De fyra gånger kombineras ihop och personen med den snabbaste tiden vinner.

Tekniskt sett är det dubblar händelsen en av OS sport som gör blandade (män och kvinnor) lag, men är nästan alltid en tävlade med två män. Denna händelse innehåller två körningar, både på samma dag. Dessa tider är kombinerade för att fastställa vinnaren.