Vad är Switch Etanol?

April 3

Switch etanol är en etanol biobränsle skapas från grödor av switch. Till skillnad från traditionella gräs, kan switch växa upp till 10 meter under en växtsäsong. Det är tjockt, med stjälkar som liknar trä istället för gräs. Detta särskiljande växt fångar också solenergi, som kan vara användbara för att konvertera gräset till etanol.

Det amerikanska Department of Agriculture, och andra statliga myndigheter över hela världen, är att utnyttja kraften i switch för etanolproduktion biobränsle. Gräset kan odlas på tomter som har, genom åren, tömts på vitaminer och näringsämnen av andra grödor. Dess djupa rotsystem gör också växande switch i områden med torka effektivare.

Forskare arbetar med genetiken hos olika stammar av switch att utveckla en form som innehåller alla de bästa funktionerna för etanolproduktion. De mest framträdande egenskaper är modifierade på detta sätt inkluderar härdighet gräsgrödor och de totala utbytena under en viss växtperiod. Med framtida utveckling, kan en typ av switch skapas som använder mycket mindre gödsel och kväve, medan ger bästa möjliga tillväxt för switchetanolproduktion.

Medan sockerrörsetanol har forskat i det förflutna som ett effektivt alternativ till majsbaserad etanol, är avkastningen ofta begränsad till mindre än 20 liter (75.7 liter) etanol per ton (907 kg) av sockerrör. Switch å andra sidan, ger upp till 100 gallons (378,5 liter) switch etanol per ton (907 kg) av torkat gräs. I huvudsak kan fem gånger mer etanol biobränsle produceras från ett ton (907 kg) av switch än av sockerrör.

En annan fördel med att producera switch etanol är den lägre produktionskostnader. För närvarande är majs det mest utnyttjade råvara för etanolproduktion. Tillverkning av etanol från majs är tänkt att använda så mycket energi som det sätter sig i rent bränsle. Etanol biobränslen tillverkade av switch tenderar att ge fem gånger mer energi än vad det tar att framställa bränslet, vilket kan innebära lägre produktionskostnader och lägre etanolkostnader vid pumpen. När den totala kostnaden för de maskiner som används att plantera, odla och skörda majs beaktas, hoppar avkastningsskillnaden till 20 gånger högre för switch etanol över spannmålsetanol.

Vissa forskare tror att det finns också en dold fördel för produktionen av switch etanol. Corn grödor kräver utjämning marken, för att plantera majs grödor. Plantering switch returnerar huvudsak mark till en mer naturlig, prärie liknande tillstånd som fåglar och mindre djur kan använda för mat och livsmiljö.

  • Majs är allmänt används för att för etanolbränsle i USA