Vilka är de olika typer av alternativa cancerbehandlingar?

February 22

Några alternativa cancerbehandlingar används för att minimera symtomen, men erbjuder inte någon verklig hopp om att bota sjukdomen. Även om vissa behandlingar hävdar att de har lyckats saktat eller botas cancer, bör det noteras att kliniska studier för att stödja de flesta av dessa påståenden är antingen vaga eller obefintlig. Några av de vanligaste alternativa cancerbehandlingar är akupunktur, homeopatisk medicin, och specialkost. Dessutom, en metod som kallas "biologic" behandling används ibland. Denna behandling innebär användning av droger och hormoner ursprungligen inte är avsedda för cancerbehandling.

Akupunktur har använts i århundraden för en mängd olika krämpor, och enligt många studier, behandlingen ofta hjälper med smärta. Dessutom kan akupunktur ibland minska andra cancer symtom som kräkningar och orolig mage. Akupunktur fungerar genom att rikta vissa nervcentra i kroppen och stimulera dessa centra med mycket tunna, långa nålar. Vissa studier tyder på att akupunktur också kan stimulera immunförsvaret, vilket kan vara en enorm fördel för många cancerpatienter.

Homeopatiska läkemedel är ett av de mer populära alternativa cancerbehandlingar. Denna metod innebär vanligtvis två olika metoder: en som försöker förstöra eller minimera cancertumörer och en annan som försöker avgifta levern och lymfkörtlarna. Homeopatiska utövare använder utspädda extrakt från växter och djur i dessa behandlingar. Dessa extrakt ibland ges oralt, men är ofta injiceras direkt in i områden där tumörerna tros växa. Homeopatiska behandlingar används ofta i samband med dieter tros hjälpa till att bota cancer.

Studier indikerar att kost kan spela en viktig roll vid behandling av många olika typer av sjukdomar, och näring är en viktig del av både traditionell medicin och alternativa cancerbehandlingar. En av dessa populära dieter kallas Gerson Therapy. Denna diet innebär att äta livsmedel avsedda att hjälpa avgifta kroppen och stärka immunförsvaret. I samband med dieter som är låga i salt och kalium, är lavemang används för att ta bort gifter. Det verkar finnas lite bevis som tyder på att Gerson Therapy faktiskt fungerar.

Andra nutrition baserade alternativa cancerbehandlingar inkluderar använder livsmedel som ökar produktionen av coenzym Q10 och livsmedel med antioxiderande egenskaper. Studier som omfattar kvinnor med bröstcancer gjorde visa lite tumörkrympning när de utsätts för höga nivåer av coenzym Q10. Denna naturliga enzym ger celler med tillförd energi och kan hjälpa kroppen bekämpa invasiva cancerceller. Både Q10 och antioxidanter kämpar för att befria kroppen av fria radikaler, som kan orsaka cellförändringar som så småningom kan leda till cancer.

  • Studier som omfattar kvinnor med bröstcancer gjorde visa lite tumörkrympning när de utsätts för höga nivåer av coenzym Q10.
  • Äta ekologiska frukter och grönsaker i stora mängder är en av de alternativa behandlingar för cancer.