Hur du ökar dina chanser att vinna en Grant som ny Ideellt

August 3

Om din organisation är en ny ideell, kan du öka dina chanser att vinna ett stipendium utmärkelse genom att tillämpa genom en skatte sponsor. En finanspolitisk sponsor är vanligtvis en veteran byrå med en lång och framgångsrik erfarenhet av att vinna och hantera bidrag; Naturligtvis måste sponsorn har 501 (c) (3) ideell status som utfärdas av IRS.

Den roll som en skatte sponsor är att fungera som en paraplyorganisation för nyare ideella organisationer som har liten eller ingen erfarenhet av att vinna och hantera Beviljade bidrag. Din nya organisationen är den bidragssökande, och etablerade byrå är det finanspolitiska sponsor.

Det fungerar som förvaltare (ekonomiska) agent för dina bidrag pengar. Med andra ord, är ditt skatte sponsor ansvarig för att deponera pengarna på ett separat konto och för att skapa rutiner för din organisation att komma åt bidrags pengar.

Varför skulle du använda en skatte sponsor stället för att tillämpa direkt för fonder bidrags själv? Eftersom vissa stiftelser och företagsgivare inte tilldela bidragspengar till ideella organisationer som inte har avslutat IRS avancerade regerande period - vanligtvis en 36-månaders tid under vilken IRS övervakar dina ideella relaterad verksamhet och ekonomi för att se till att du 're uppfylla uppdraget, syfte och aktiviteter som anges på din ideell status ansökan (blankett 1023).

Ingen finansiär vill tilldela betydande bidrags pengar (mer än $ 10.000) och en ideell i den avancerade härskande perioden Anm:. Myndigheter inte har avancerade styrande period relaterade krav.

När du väljer en skatte sponsor, gör följande:

  • Hitta en väletablerad ideell organisation med en framgångsrik meritlista i den ekonomiska förvaltningen.
  • Fråga din lokala bank för att ge en rekommendation för en lämplig finanspolitisk sponsor.
  • Leta efter samhällsbaserade stiftelser som inrättats för att fungera som paraply strukturer för nya och kämpar ideella organisationer hantering.
  • Välj en sponsor du är på god fot med och en du har öppna kommunikationslinjer med. Annars kan dina bidrag pengar vara långsam i sipprar ner.

Skapa ett skriftligt avtal mellan dig och din skatte sponsor om hur du ska använda och komma åt pengarna är viktigt att förhindra missförstånd.

När det kommer till din relation med din skatte sponsor, hålla följande i åtanke:

  • Den finanspolitiska sponsor är ansvarig om din organisation missköter pengarna.
  • Den finanspolitiska sponsor är ansvarig om det finanspolitiska sponsorn missköter pengarna.
  • Om en revision för utgifter är i ordning, kan den finansieringskälla granska skatte sponsor, och den finanspolitiska sponsor kan granska din organisation.

Ibland kan en skatte sponsor vill att du ska inkludera kostnader för redovisningstjänster eller bidragshanteringen i Övriga avsnitt i din budget sammanfattning och i budgeten detalj berättande. Denna praxis är godtagbart för finansieringskällor.

Om din skattemässiga sponsor indikerar att det kommer att ge skatte förvaltningstjänster utan kostnad, nämner denna punkt i slutet av din budget detalj berättande. Presenterar också det faktum upfront, i den bidragssökande trovärdig delen av berättelsen.

Följande är ett exempel införandet av en organisation som planerar att använda en skatte sponsor:

Den Redo för World Future Forward Initiative (RWFFI) kommer att använda Entertainment Industry Foundation som sin skatte sponsor. Även om vår organisation är en erkänd ideell organisation i delstaten Wonderland och godkänts av skattemyndigheten för ideell skattefri status har RWFFI aldrig lyckats ett bidrag på över $ 1.000.000.

Vår styrelsens verkställande utskott har träffat ekonomichef vid Entertainment Industry Foundation och har fått ett skriftligt skatteagentavtal. För denna begäran, är den bidragssökande RWFFI; Men kommer den finanspolitiska medlet vara Entertainment Industry Foundation. Vi har bifogat en profil av stiftelsen liksom dess undertecknade finansagentavtal. IRS brev ideell beslutsamhet för båda organisationerna bifogas.