I US Politics, Kan en presidentkandidat Ändra vice president Pick?

August 21

Under 2008 presidentvalskampanjen, förvånad republikanska presidentkandidat John McCain ett antal väljare genom att nominera en relativt okänd kvinnlig politiker från Alaska som sin vicepresidentkandidat. Guvernör Sarah Palin valdes över flera mer framträdande namn i det republikanska partiet, inklusive Mike Huckabee, Mitt Romney, Rudy Giuliani och den oberoende Joe Lieberman. Media granskning av Palin visade en något tvivelaktig politisk och personlig rekord, från hennes inblandning i skottlossningen av en tjänsteman som vägrade att skjuta hennes tidigare bror-in-law till familje kontroverser. Dessa avslöjanden orsakade en del att ifrågasätta prövning processen före McCain gjorde sin sista vice presidents- val.

Det har funnits förslag om att de kontroverser kring Palin kan tvinga McCain att ompröva sitt val och ändra vice president plocka innan november riksdagsval. Likaså fanns det rykten om att Barack Obama, den demokratiska kandidaten, kan göra samma sak. Med tanke på den republikanska biljetten uppgång i opinionsmätningarna efter valet av sin vice presidentkandidat, särskilt bland kvinnliga väljare, vissa trodde Obama skulle förändra vice president plocka av Joe Biden. Några spekulerade i att Biden skulle kunna ersättas med Hillary Clinton för att locka kvinnliga väljare.

Både demokratiska och republikanska partierna har rutiner för att ändra vice president plocka, men de har sällan använts och är notoriskt svåra att genomföra. I huvudsak skulle en mini-konvent bestående av partiledarna från alla 50 stater träffas för en omröstning för att ersätta en vp som har avgått eller dog innan riksdagsval.

Historiskt har detta scenario endast hänt två gånger. Under 1824 valen, var vice presidentkandidat Albert Gallatin unceremoniously dumpad av Demokratiska-republikanska partiet, men detta beslut inte var i händerna på den presidentkandidat. Fram till 1940, var vice president nominerade valts ut av partimedlemmar, inte president nominerade. Vinnaren av en majoritet av rösterna skulle utses VP kandidaten, oavsett kompatibilitet med den presidentkandidat eller geografisk balans. De två kandidaterna skulle helt enkelt kampanj tillsammans som representanter för sitt parti.

År 1972, demokratiska presidentkandidat George McGovern intervjuat flera kandidater till vp-kortplats, äntligen landa på Senator Thomas Eagleton. Eagleton accepterade nomineringen, men var bara minimalt undersöktes. Han misslyckades med att avslöja att han frivilligt hade angett ett psykiatriskt sjukhus tre gånger under tidigt 1960-tal, och hade fått elchocker terapi för nervös utmattning. Han hade också ordinerats flera antidepressiva, inklusive Thorazine. När uppgifter om Eagleton depression nått mainstream pressen, hade McGovern lite annat val än att ompröva hans utnämning.

Efter närmar flera framstående demokratiska partimedlemmar, McGovern äntligen övertygat Kennedy i-lag som heter Sargent Shriver att acceptera vp nominering. En mini-konvent av partimedlemmar som stöds till stor del detta beslut, även om vissa röstade för Eagleton som en show av stöd under en svår tid. McGovern och Shriver småningom förlorade valet från etablerade aktörer Nixon och Agnew, men ett jordskred omval 1972 hade allmänt väntat.

Det är faktiskt möjligt för en presidentkandidat att ändra vice president plocka, men det skulle förmodligen vara ett tungt politiskt pris att betala för privilegiet. Många väljare ser vice presidentnomineringsprocess som en tidig test av en presidentkandidat förmåga att fatta viktiga beslut. Om inte vice presidentkandidat valde att avgå frivilligt eller blev arbetsoförmögen, ändra ett vp förvaltare under mitten av en valkampanj skulle kunna uppfattas som ett erkännande att ett misstag eller felbedömning hade gjorts under den inledande granskningsprocess för det ursprungliga vp kandidaten.

  • Under 2008 undrade allmänheten om GOP presidentkandidat John McCain skulle förändra hans VP-hacka, Sarah Palin.
  • Under 2008 presidentvalet, republikanska kandidaten John McCain plockade Alaskan guvernör Sarah Palin som sin vicepresidentkandidat.