Vem är Florence Nightingale?

August 22

Florence Nightingale var en viktoriansk kvinna som kanske mest ihågkommen för sina bidrag till området omvårdnad. Förutom att vara en pionjär inom omvårdnad området, denna märkliga kvinna bidrog också till vinster för kvinnorättigheter rörelsen, och hon var en duktig författare och matematiker. Många människor som är bekanta med henne i samband med omvårdnad är förvånad över att hon var en mycket begåvad statistiker.

Nightingale föddes 1820 till överklass föräldrar. Hon namngavs för Florens, Italien, staden där hon föddes; hennes syster Parthenope utsågs också till en Medelhavs uppgörelse. Florence Nightingale hade ett mycket lyckligt födelse, eftersom förutom att vara välbärgade, hennes föräldrar var också ättlingar till medkännande reformatorer, däribland medlemmar av avskaffande rörelsen. Nightingale föräldrar uppmuntrade henne att söka en utbildning, med sin far som agerar som hennes handledare innan du slår henne över till James Joseph Sylvester, en välkänd matematiker av tiden.

År 1837, Florence Nightingale upplevt vad hon ansåg var en kallelse från Gud, och med 1845, hade hon blivit fast besluten att gå in i omvårdnad. Hennes föräldrar blev bestörta, och försökte avråda henne från en karriär inom omvårdnad, men hon överskred dem, känner att samtalet var för stark för att ignorera. Genom 1853, var hon en ammande intendent i ett privat sjukhus i London.

Vid utbrott av Krimkriget, Florence Nightingale bildade ett team av sjuksköterskor och insisterade på att resa till fronten för att arbeta i fältsjukhus. För 1800-talet, den här sortens saker var oerhörd, och militära tjänstemän enades endast motvilligt. Florence Nightingale visade sig vara en outtröttlig sjuksköterska på framsidan, tjänar smeknamnet "Damen med lampan" med hänvisning till hennes tendens att ströva avdelningarna efter mörkret med en lampa för att kolla på hennes patienter. Hon upprörd även för betydande reformer för att förbättra villkoren i fältsjukhus, och krediteras ofta med att vara en av de första människorna att avsevärt förbättra medicinsk vård för skadade soldater.

På hennes återkomst till London, Florence Nightingale fortsatte sin karriär som sjuksköterska, reformator, och författare, lobbying särskilt svårt för de fattiga medborgare London. Hon inledde ett antal folkhälsokampanjer, grundade en sjuksköterskeskola som fortfarande existerar idag, och främjas bättre sanitet i brittiska sjukhus, bland många andra saker. Hon hedrades för sina insatser 1883 av drottning Victoria med beställa av Röda Korset, och igen i 1907 av kung Edward VII med Order of Merit.

Karriären i Florence Nightingale hade varit anmärkningsvärt i någon tid, men det är särskilt anmärkningsvärt när man betänker det faktum att den viktorianska eran var en svår tid för professionella kvinnor, och Nightingale mötte stort motstånd från läkarkåren på grund av hennes kön. Hon hade också brottas med kronisk sjukdom, som är sängliggande under de senare åren av sitt liv, och i slutändan dör vid 90 års ålder i sömnen.